krig


Pappa förklarade krig mot mössen hemma, och jag har förklarat krig mot spindlarna....

För att ta allt från början;
Jag gick upp i morses, hade ganska god tid på mig. Bäddade sängen, tog det lugnt och diskade tallriken och koppen från frukosten, och strax innan jag skulle gå till spårvagnen till jobbet skulle jag lägga två smutsiga handdukar i tvättpåsen. Men när jag la ner handdukarna i påsen, (som jag har hängt på dörren till tvättstugan då tävttstugan är vägg i vägg) kröp en spindel fram. Det var inte den första spindeln jag ser i lägenheten, men som tur är är jag inte så rädd för spindlar. Denna spindel var dock GIGANTISK (näst intill Båstad-storlek) och jag skrek. Och hoppades att jag inte väckte grannarna. Kastade mig efter min radarsprayburk (minräddareinöden), sprayade säkert en fjärdedel av flaskan och den lilla (STORA) jävlen rymde. Kan tilläggas att jag har ALLA mina kläder i det utrymmet. Slängde ut matta, flyttade (slängde) min byrå ut i vardagsrummet när jag såg att den lilla (STORA) jäveln gömde sig i springan i dörren till tvättstugan. Hämtade snabbt en tidning för att kunna mosa den lilla (STORA) jäveln, men när jag kom tillbaka var den borta. Puts väck. Jag flyttade på alla saker som kunde vara potentionella gömställen, men jag hittade inte den lilla (STORA) jäveln. Insåg att klockan började bli mycket, men jag var helt skakis och det kröp i hela mig, så jag var tvungen att slänga av mig alla kläderna, vända ut och in på dem och skaka, bara för att försäkra mig att det inte fanns någon spindel där. Gick i rask takt till spårvagnen, där jag darrhändigt försökte skriva ett sms till mamma och morgondagens händelser då en geting började surra runt mig.

Som de flesta vet så jag är livrädd för getingar. Jag började vifta runt om mig, då en kvinna i spårvagnskuren förklarade för mig att det bara var en fluga och att de inte är så farliga. Jag var så upprörd över hela spindelhändelsen att jag berättade allt som hade hänt under morgonen, och hon bara skrattade åt mig och förklarade att i Kenya (där hon var från - tydligen uppvuxen mittemot svenska skolan i Nairobi, Hanna), så visste man att spindlar inte var så farliga. Det var bara att putta på dem och så försvann de. Hon var väldigt trevlig måste jag säga.
När jag väl kom hem från jobbet så laddade jag upp med ett (fyra) glas vin, och sedan gick jag på spindeljakt.

Jag har vikt och ruskat varenda klädesplagg jag har i garderoben, dammsugt och torkat av alla spindelvänliga ställen i tvättstugan då jag misstänker att de kan komma in till mig via dörrspringan. Och det var när jag väldigt intensivt dammsög garderoben som jag fick jacket i tinningen..... Det var ingen ilsken blodsugande spindel som bet mig alltså.... men jag anser ändå att det var spindlarnas fel.


Jakten har resulterat i tre döda spindlar i hela lägenheten, och jag är nöjd med resultatet. Ni kan dock förvänta er regn i morgon (vilket visserligen sabbar grillplanerna med Sara - men spindlarna ska DÖÖÖÖ!)........

:)

Igår var en sån himla bra dag.
Jag, Stina och Frida jobbade tillsammans. Och som om inte det skulle vara bra nog så jobbade vi alla tre på samma våning, och bredvid varandra. Jag hann med alla mina rum, utan några problem och utan stress.
Jag gick och handlade efter jobbet, fick massa mat under 300 kr. Yes!
Mamma, pappa och Izo kom förbi en sväng när de var på väg ner till sommarstugan.
Jag fick igång TV:n med min nya box.
Idag ska bli en lika bra dag :)

God morgon

Åhååååå vad jag inte känner för att gå till jobbet idag.
Varje morgon när klockan brutalt väcker mig lovar jag, dyrt och heligt, att jag ska lägga mig innan kl nio den dagen. Tror ni det blir så? Nej. Det slutar alltid med att jag läser till klocken elva (minst).

Och inte blir det nog heller någon läggning vid 21 idag heller, Sara kommer och fikar och sedan måste jag packa inför hemresan i helgen. Packa, bestämma kläder (det tar ju längst tid) och få plats med allt i den lilla rödan väskan!
Det ser inte ljust ut på sovfronten måste jag säga......

Här sitter jag..

.. men en kopp kaffe och ett supersuduko!
Kan nog hålla mig sysselsatt ett tag... :)
... tummen upp för det ;)

Att man kan bli så lycklig av en dumburk

Jag har ju försökt få igång min TV ett tag nu. Och det har inte lyckats.
Men så fick jag en idé efter att ha pratat med pappa; att testa att inte använda min 10 meters långa antennförlängningskabel, utan sätta i den befintliga antennkabeln i boxern..
Det fick bli såhär. Och satan vad TV:n var tung! (är det därför de kallas för tjocktv?)
Jag började med kanalsökningar, både på boxen och TV:n, och när jag valde Frankrike som land på TV:n slutade myrornas krig och jag kände på mig att jag nog var på rätt väg... Hittade en inställning som handlade om antenn, och jag tänkte, tja, det är ju klart att det ska stå att antennen var på, kanalsökning igen och så....
.. vips!! Så var det massa kanaler där!
Och bild!
Bad en stilla bön för att allt skulle fortsätta funka innan jag stängde av allt, drog ut alla sladdar och kånkade in allt i vardagsrummet.. och se där, det funkade även där med!
Har visserligen bara 1an, 2an, 4an och 6an, men åååå vad skönt med en TV. Bilden, ljudet, det blåaktiga skenet inger en mysfaktor som jag saknat innan. Att man kan bli så lycklig av en dumburk!

Födelsedagen

firades med att jag jobbade mellan 9-18. Det var en riktig, riiiktig stressig dag med 8 prioriterade rum. Men jag hann med alla mina rum, och det var såååååå skönt. Ser det lite som en utmaning att hinna med alla mina rum när jag jobbar, och igår fixade jag det galant! Hurra!

Åkte sedan hem till John och blev bjuden på mat och godis. Vi tittade på film, men somnade mitt i den. Vem klarar av att vara uppe till strax efter midnatt när man jobbat? Och det förvånar mig att John klarade av att vara vaken så länge efter en vecka där han (enligt egen utsago) snittat 6 liter öl om dagen.

Dagens TO DO är att:
- köpa glödlampa
- ta en lång efterlängtad dusch
- skriva lista till pappa
- få tag i hyresvärden och sedan adressändra
- tvätta (igen, detta evighetsprojekt!)
- en promenad kan ju inte sitta fel efter allt lösgodis igår

Så, det är väl bara dags att börja antar jag!

kvällsnöje

Positivt med att tvätta en solig lördagskväll som denna:
- inte jäkel kommer på samma tanke.

önskelista

Jag får dagligen frågan vad jag önskar mig i födelsedagspresent. Igår tog jag mig tid att skriva ner en liten lista.
Lite sent kanske med tanke på att jag fyller på söndag, men man kan inte vara perfekt jämt ;)

- strykjärn
- strykbräda
- vinglas
- väggklocka
- en bra stekpanna
- presentkort (kläder, mat, möbler, vad som helst!)
- kastruller
- svart sjal (har tappar bort min)... eller en färgglad, men sjal i alla fall.
- material till smyckestillverkning

Det är vad jag kommer på just nu :) 

Välmående och välmående (?)

Pappa! Här ser du hur bra min citronplanta har det.
Jag tycker den ser välmående ut :)... tillskillnad från min höft....
Stressad Julia gick in i balkongdörrshantag. Det gjorde så in i norden ont.

What to do?

Jag har duschat, ätit och tvättat. Jag har till och med diskat upp all min disk.
Och nu då?
Vad gör folk som bor själva?
Jag skulle kunna gå en kvällspromenad, solen skiner och det ser härligt ut ute. Bara det att jag gått närmare 20 000 steg idag och är lite trött i benen och ryggen så att säga. Och de kommande två dagarna kommer bli lika dana.
Nä. Det blir nog en promenad ändå. Och sedan webbtv och kaffe.

phu.......

Såhär långt har jag kommit hittills:
Känner att jag saknar att inte ha någon tv. Tack och liv så fixade jag internet idag, tjohoo!
Nu ska jag försöka se något på webbtv, sedan blir det nog sängen. Jobb imorgon!

heeeeeeeerreguuuud

Jag skulle behöva en helg för att vila upp mig efter denna helgen!

Flyttat, stressat och inte minst svettats under de senaste dagarna.. Nu är det mesta flyttat, och imorgon - efter jobbet - ska jag sätta tänderna i flyttlådorna och börja packa upp. Det är lite roligt, det måste jag erkänna, men jobbigt om det visar sig att jag har för mycket saker och om det bara resulterar i massa skräp..

Nu är det dags att sova!

Idag går flyttlasset!

Och är förkyld med en retsam hosta.
Överjäkligt trött i kroppen sedan arbetsdagen igår (med inslag av träningsvärk).
Och så regnar det.

Jackpot!

Nänä. Positiva tankar.
Treo hjälper mot huvudvärk, cocillana mot hostan.
Kroppen piggnar snart till, den måste bara komma igång först.
Enligt YR ska det sluta regna vid 10.

Tur att världens bästa föräldrar och John hjälper till!

Julia

det här är jag

RSS 2.0