höll ju på att glömma

Juste, höll på att glömma.....


GOTT NYTT ÅR!


:)

Snooze, handel och dreaming with a broken heart

Dagen började med att klockan ringde 8.45.
Snoozade.
Snoozade.

Åh, vad gott jag sov. Jag sover som härligast när jag snoozar. Underbart!
Tills jag hörde ett konstigt knastrande. Tittar upp och ser att Barbro sitter och äter på en av våra blommor i fönstret.
Icke bra. Dels kan det hända att blomman är dålig för katten, sedan blir ju blomman helt förstörd. Ropar på henne att sluta, hon stannar upp och tittar på mej. Sänker lättat ner huvudet mot kudden igen och slumrar till på någon sekund.
Vaknar igen av att hon tuggar på växten. Denna gången förstår jag att det inte räcker med att säga till henne, så likt en zombie reser jag mej ur sängen och hon blir skrämd och springer iväg. Lycklig slänger jag mej i sängen igen och somnar om, men bara för några sekunder igen (kändes det som), eftersom kattjäkeln än en gång hoppar upp på fösnterbrädet och slukar blomman till frukost. Ännu mer irriterad ställer jag mej upp och jagar iväg henne.
Detta upprepas två gånger till och irritationen stiger. Sista gången smäller jag igen dörren efter henne och glider snabbt ner i sängen igen. När huvudet landar på kudden ringer klockfan och det är dags att gå upp.
Fan.

Mamma skulle hjälpa mej att handla idag, dels för att jag bara har 300 kr denna månaden och leva på, men också för att det är jobbigt att ta sej till Lidl och ÖB på en cykel och sedan till Bågen med matkassar (är ju inte så att man kan låsa fast varorna på cykeln när man ska in i nästa butik heller). (Annars brukar Christian och jag klara oss fint, men en av oss är i Åre, och det är inte jag.)
När mamma är 260 kr fattigare återvänder vi till Bågen för en liten fika, och sedan for hon iväg till närmaste ICA för att handla nytt fikabröd (det var dock till gästerna de ska ha hemma) (inte till mej - jag är mätt nu).

Nu sitter jag alltså här. Ska väl strax hoppa in i duschen och sedan bestämma kläder för ikväll. Roligt roligt.
Sitter och lyssnar på John Mayer. Han är så bra. den rösten. De låtarna! Åh.

Dreaming with a broken heart
When you're dreaming with a broken heart
The waking up is the hardest part
You roll out of bed and down on your knees
And for a moment you can hardly breathe
Wondering: was she really here?
Is she standing in my room?
No, she's not...
'Cause she's gone gone gone gone gone

Har du inte hört? Lyssna på den.
Ingen text blir riktig utan musik.
Tycker jag.

Nej, nu ska jag duscha och telefonen ringer inne hos grannen.
(Jag har inte ens sett grannen någon gång, men jag hör alltid hans telefon)

Barbro

Åh. Min katt är verkligen den sötaste som finns!

Just nu ligger hon och sover mitt i sängen, nerkurad i mitt och Christians duntäcke. Hon ligger som en liten boll, fast hon har vänt sej på rygg så den lena fina vita/kola bruna pälsen på magen är uppåt. Ena tassen har hon över ögat och den lilla rosa nosen i vädret.
Sätter mej på golvet och lutar mej över sängen och klappar henne. Hon (gnäller, gnyr, pratar? vad säger man?) lite, öppnar ögonen och tittar sömnigt på mej. Lutar mej framåt och hör att hon börjar spinna.
När hon är på det humöret vill jag bara krama ihjäl henne! (Inte så hon dör, såklart).


julen

Jag har funderat på en sak.
På annandagen brukar ju folk börja med "Jahapp, då var julen över då!".
Men, är den över nu? Har varit hemma här i julen i tio dagar, och vill inte gärna tro att den redan ska vara över.

Den lilla julgranen står kvar, (Barbro har verkar helt ha tappat intresset för att klättra i julgranar - som tur är), stjärnan i fönstret lyser, lika så adventsljusstakarna. Tomtarna står utplacerade på sina ställen och ler lika glatt som om det vore den 24 december....
Är julen över när julkänslan är borta eller när julen dansas ut?

Julen detta året var mysig. Hanna var hemma, farmor och farfar kom ut på julafton, lika så Anderas, Malin och Alexander. Missade alla tvprogram (förutom Kalle), eftersom vi öppnade julklappar till sena kvällen och sedan åt mat vid halv nio. Men det gjorde inte så mycket, uppskattade att få sitta och prata och mysa med familjen och farmor och farfar.

Imorgon åker Christian till Åre i en vecka.
Kommer bli tomt och ensamt här, men han stod ju ut i sex veckor när vi var i Thailand, så jag borde väl klara en vecka?

Skulle uppskatta lite snö. Och en kamera som fungerar. (Ja, jag ska in med den på expert.)
Och ett jobb såklart.

i'm dreaming of a white christmas

DET ÄR SNÖ! DET FINNS EN CHANS ATT DET BLIR EN VIT JULAFTON FÖR EN GÅNGS SKULL!

:)


Gud vad glad jag blev när jag gick upp och Therese säger att det är snö ute.
Hade inga glasögon men såg att det var vitt ute! Lycka!

Christian, den pessimisten säger att det nog töar bort tills imorn.
Kanske, kanske inte. Hoppas inte.

Igår var vi på fest hos Sandra och Robert och det var jätteroligt. Vi fick god mat och roliga personer där.
Och så klart väldigt roligt att träffa Sandra igen! :)

Sedan drog vi iväg till Olins, dansade och tittade när Ellen uppträdde. Hon var bra och vi hade det trevligt där med, haha :) Hemkomsten var vid halv tre, och vi bägge (jag och Therese) stupade i säng, respektive soffa.
En lyckad kväll.


Om min kamera skulle funka skulle jag ta kort på vår julgran, julstjärnan som vi alldeles nyss satt upp, och på snön som ligger så tunnt på gårdsplanen.
Men nu fungerar ju inte kameran.

Hej da, Thailand

I lordags anlande vi till Bangkok, lyxade till det sa pass att vi tog flyget pa 52 minuter istallet for bussresan pa 24 timmar.
Jag har desvarre upptackt att jag ar flygradd. Vilket gor att jag INTE ser fram emot den 12 timmar langa flygresan inatt. (Dar vi kommer mellanlanda i Amsterdam - som vanligt). Och det ar just dessa starter och landningar jag ar radd for.
Jag hatar nar man kanner att flygplanet inte ar vagratt. Jag hatar nar det ar trubulens.

Jag sitter och sager till Hanna att hon ska saga till mej att jag ska skarpa mej.

Jag sitter och sager till mej sjalv att det ar farligare att aka bil.

Jag sitter och sager till mej sjalv att det inte finns en manniska pa jorden som skulle borja jobba som pilot eller flygvardinna om det var farligt.

Jag sager sa mycket lugnande saker till mej sjalv (men det enda jag ser framfor mej ar ett eldhav och hor skrikande manniskor), men helst av allt vill jag bara ta nagot lugnande, en burk somntabletter och sova mej genom hela resan....... sucksucksuck. Kommer ihag da jag tyckte det var roligt att flyga. Det var lange sedan.


Det forsta vi gjorde nar vi kom till Bangkok var att aka till Weekendmarket dar vi inhandlade vara julklappar. Dagen efter blev det en till runda till marknaden igen och sedan julklappsjakt i nagon av alla tusen varuhus de har har.

Idag har jag och Hanna akt till ett annat stalle, som jag helt glomt bort namnet pa.... ohh.. och gett oss sjalva en julklapp. Ogonfransforlangning.

Haha. Kom just darifran, och skillnaden syns! Blev superbra! :) Sen var vi val se hur lange det sitter.... tva manader sa de, men hm.

Har glasogon pa mej och de stoter hela tiden i glaset.


Jaa.  Vet inte om jag har sa mycket mer att tillagga.
Snart hemma till er i snon, kylan och julen. (Eller ja, inte snon kanske, men de andra). :)
Lyckalycka!

(sand mej nagra lugnande tankar mellan 20.30-11.40, skulle sitta fint)


Hej da, Thailand

bilder och konstiga vibbar

Blivit valdigt lite bilder pa sistone, i know. Bade jag och Hanna verkar dessvarre fatt en slang av senilitet.
Kameran ligger pa hotellet i ladan pa mitt nattuksbord.  Men jag vet inte vad jag har for bilder att bjuda pa heller.
Varken Hanna eller jag kanner riktigt for att stalla oss framfor ett thailanskt stand med konstiga saker for att ta ej sa ovanliga turistbilder. Vi staller inte heller oss framfor en rosa blinkande julgran som alla andra japaner gor, for att visa att vi har varit i ett land dar det ar helt normalt med fem meter hoga rosa blinkande julgranar. Med skyltdockor i. Tokstollar.
Jag och Hanna ar tyvarr bast pa att dokumentera vara utekvallar. Valdigt roligt for oss, mindre kul for mina sa trogna blogglasare att kolla pa kanske. ;) Haha.
Far se ikvall om vi kan ta lite turistiga bilder sen ikvall. :)
What happens in Thailand stays in Thailand?

I forrgar nar vi var ute gick vi forbi en thailandsk tjej med en gammal vastelandsk gubbe. Hor henne saga "Vi kan fraga dem om de vill vara med" och nickar mot oss. Funderade forvirrat om jag horde ratt, och fortsatter mot en australiensk bar dar vi satter oss for att spela fyra i rad (jag AGER Hanna i det spelet by the way). Nar Hanna reser sej for att ga pa toa sitter jag da och tittar rakt fram. Inget konstigt i det, forutom att just de paret ocksa gick in pa samma bar, och satt sej pa nasta bord. Tjejen sitter och tittar pa mej och hojer sitt glas for att skala. Forvirrad och anigen forskrackt gor jag det samma med min Chang beer. Nar Hanna kommer tillbaka gar vi darifran. Kanske var vi lite paranoida, men det sista vi vill ar att uppfylla nagons perversa drom har i Thailand.

Igar satt vi pa en bar. Jag spelar fyra i rad med bartendern (de ar GRYMMA pa de spelet), och jag vann tva ganger av sju. Makta stolt. Hur som helst sitter det ett medelalders par bredvid mej, kunde inte riktigt avgora varifran de kom, och tydligen kande de samma sak for mej. Tjejen lutar sej fram, lagger armen om mina axlar och fragar namligen om jag kommer fran "this country". Tittar valdigt oforstande pa henne och sager nej. Killen bojer sej da fram och fragar om jag kommer fran Polen. OHHH (ser jag polsk ut?!?!)
Svarade nej pa det ocksa och sa att jag var fran Sverige. De hummar lite och ler. Sedan sager killen "But you know, polish girls look very good" och blinkar med ogat.
OKEJ?!. Vad ar det har for skumt par, vad ar det for kille som flortar med en annan tjej nar han haller sin flickvan i handen och hon hor vad han sager?? Och vad ar hon for tjej som lagger armen om en annan tjej?
Aterigen blev jag forskrackt, och forsokte att ignorera deras menande leenden resten av tiden vi satt i baren.
Har hort "What happens in Thailand stays in Thailand" ganska ofta, och jag har en kansla av att det ar ganska manga som lever efter det mottot. Det gor INTE jag.

Kan handa att de bara forsokte vara trevliga, bada paren, men jag fick konstiga vibbar.

Natten gar tunga fjat

Har i Phuket ar det fortfarande molnigt (kommer ju hinna blekna innan hemresan :( ).
Vi sov till klockan 14 idag, resultatet av gardagskvallen. (som var en mycket trevlig sadan)

Natten gar tunga fjat runt gard och stuva
kring jord som sol'n forgat skuggorna ruva
Da i vart morka hus stiger med tanda ljus
Sankta Lucia, Sankta Lucia

......................................................... Vi har inte glomt bort vilken dag det ar :)

Om 4 minuter oppnar pizzerian vi ska inta var frukost/lunch pa. Mumma :)

solen i phuket

Nu ar vi i Phuket, efter en 11 timmars resa fran Koh Samui igar.
I koh Samui fick vi varsin klisterlapp med "phuket" skrivet pa. Och sen borjade resan...
Man kande sej lite som ett bagage, thailandarna tittade pa ens lapp och sedan bussade de vidare en till nasta buss..
Nar vi kom fram hit var det ingen sv chaufforerna som forstod vart vart hotell lag, men efter manga om och men hittade vi dit, och det ar jattefint! :) Far nog bli en liten bild pa den nagon gang ;)

Imorse var det mulet sa vi gick till ett datacafe innan stranden. Dar upptackte jag till min stora sorg att det ska vara daligt vader tills pa torsdag! (prognosen strackte sej inte langre). Men enda. TILL PA TORSDAG!!
Det skulle regna, vara mulet och aska, samtliga dagar nagon gang unger dagen. Endast TVA solar visade sej pa prognosen och det var nar det askade och var mulet. Jippie.

Hanna tyckte sej skymta solen nar vi satt dar pa cafet och vi sprang ivag till stranden. Det var mulet hela dagen, solen lyste igenom molnen lite da och da.... jag var sa lycklig jag kunde bli dar i solstolen, hanna det samma under parasollet.

Sa. Gissa vilka som branner sej? Har i Phuket, dar det inte skulle vara nagon sol? ;)...en som lag i "solen" och som lag under ett parasoll...? Jisses, blir inte kloka pa det har vadret! Men det var sol, jag blev lycklig.
Och brand i ansiktet.

regnregnregn......

Har regnar det.......... Jag och Hanna som hade tankt att sola idag.
Sucksuck.
Nu far det bli en vanda pa starbucks istallet!

Gardagens utgang

Igar var det utgang for oss har pa Koh Samui, trevligt trevligt...
image478
Jag i min nya frisyr, inte sa rak som jag skrev i forra inlagget.
Hur som helst, det var vi tva som skulle bege oss ut for att dansa lite.
Vi satte oss pa Viking Bar dar vi bestallde nagot att dricka, och borjade spela fyra i rad.
Jag vann sex ganger av atta, viket jag kande mej ganska nojd over ;)

   

Nar vi skulle vidare till ngt dansstalle upptacker jag att jag tappat min ena oronpropp..... :(
Blev en snabb visit till en affar for att inhandla tva par ytterst snygga grona oronproppar. (musiken ar sa hog har att jag blir galen utan oronproppar!)
Efter det var vi redo for kvallen :)
  

Kvallen avslutades med ett besok pa Burger King som sa lagligt ligger precis utanfort vart hotell ;)

har

Jag har klippt mej!
Fast sa dar platt och fint ar det inte nu. Och lar val aldrig bli heller ;)
Efter forsta duschen kunde jag konstantera att jag har sjalvfall i min lugg, det ser namligen ut som om jag tycker om 70tals frisyrer.
image477

Som vanligt tyckte jag att de blev for kort, men va fan. Nu ar ALLA slitna toppar borta, och det hinner kanske vaxa liiiiite tills jag kommer hem... Det ar ingen fara :)

juliga starbucks

Nu ar det den 3 december, och den enda julkansla man far har ar nar man ar inne pa starbucks.
Dar spelar de namligen julmusik (vilket de har gjort anda sen vi kom i november), och har ytterst knepiga julprydnader uppe......
image474

Dar sitter vi ofta :)

Nu ska jag bege mej ut i affarer och leta efter en kortlek. Har dock ingen aning om vad kortek heter pa engelska........... :)


Min kamera hart borjat att strejka lite (eller ja - lite, den fungerar inte alls!), far se hur de blir med bilder framover.

Koh samui

Vi tog farjan till Koh Samui, den gungade harligt pa ditresan men det var inte sa farligt nar vi akte fran Koh Phangan :)
image467image466

Jag sag tyvarr inga hoppandeflygfiskar i vattnet som jag sag nar vi akte till Koh Phangan.
Nar jag berattade att jag hade sett hoppande fiskar sa Hanna "men lilla gumman, de kallas for delfiner.........".
Men det var inga delfiner jag spanade efter. Bara hoppande fiskar.

Val framme pa Koh Samui lyckas vi dela en taximinibuss med atta svenskar och tva israeler, och de fick igang alla oss svenskar att sjunga en israelisk reklamjingel.. Det gick sadar kan jag meddela :)
Vi satte oss sedan pa varsin mopedtaxi och nar han, chaufforen, fragade mej hur mycket det kostade dar vi skulle bo, tog han oss snallt till ett annat som var hela 100 bath billigare ;)
Rummet ar helt okej, det finns AC :) Dock inget varmvatten, men vem behover det nar det ar ca 28-29 grader ute? :)

image468image469
image470image471

Det ar val inga hojdarfarger i rummet direkt, och speciellt inte i badrummet, men det gor inte sa mycket.

Utikten ar nagot helt annat daremot...........................
image473image472

Som Hanna forra aret skrev i sin blogg nar hon var i Thailand
Snalla, behaska er avundjuka.........................

:)

hundar

I forrgar skrev jag att laaaaaaaaaangt blogginlagg med massa bilder, och innan jag ska spara det SLUTAR INTERNET ATT FUNGERA.
Jag blev sa fruktansvart irriterad att jag satt och svor, suckade, och tillslut sa gick jag och Hanna darifran.
Den stackars killen bakom disken sag hur sur jag var och sa att vi inte behovde betala.
Stackarn trodde kanske att jag var sur pa honom.

Sa nu ska jag forsoka att skriva om inlagget, men nu fungerar inte kameran sa det for bli........ om det blir!

I Onsdags akte vi fran Koh Phangan, dar jag sista kvallen passade pa att ta kort pa den lilla stugan vi bodde i. Hanna passade pa att posera sa fint.
image463
Bredvid henne ser man en hundkropp.
Denna kroppen tillhorde en av de tva hundarna som alskade oss. har ar storre bilder.
image465image464
Sa sota! De bor typ pa hotellet vi bodde pa, sa de foljde efter oss nar vi skulle ata frukost,
la sej pa var altan nar vi sov osv. Supersota :)


nu hinner jag inte lagga upp mer. far bli fortsattning en annan dag :)

Julia

det här är jag

RSS 2.0