verklighet

Det gick bra att jobba. Åh, jag hade verkligen saknat det.

Nu har jag tackat ja till kursen. Boende är näst intill fixat.
Pratade i telefonen med hon som hyr ut rummet, och när det började talas om kontrakt, deposition och välja rum blev allt väldigt verkligt. 
Jag vill ju det här. Men det blev bara lite snurrigt i skallen.... 

Måste köpa dator. Gärna en bra. Och gärna en billig. Med stort minne. Missade jag att säga att den måste vara billig?

Csn måste man prata med också... juste...

jobbjobb

Om en timma och tio minuter börjar jag jobba. Ska bli så roligt :)
Får väl se om jag säger samma sak när jag kommer hem....

jacklös på naturhistoriska

När det började regna igår, och vi skulle ut, så försökte jag hitta min jacka.
Den var inte i hallen. Inte i min väska. Inte i resväskan. Inte bland alla kläder.

Jag fick tänka efter.. När hade jag den senast?

hmhmhm.... På tåget till Göteborg. Jag skulle till Liseberg och låste in den och min resväska i förvaringsboxarna på centalen. Jag och John hämtade ut sakerna på kvällen..... men... tog vi med oss jackan?
Svar nej.

Idag begav vi oss mot centralen för att se om jackan var där. Efter ett jäklans runtspringande mellan olika informationer, kundtjänst och folk som vi trodde kunde hjälpa oss - fast som så klart inte kunde det - fanns det bara ett nummer att ringa, till de som ansvarar för boxarna.
Det numret ledde till en mobiltelefon som - så klart - var avstängd. Lördag eller ej, vi fick berättat för oss att de alltid vad dåliga på att svara... Så.. Nu får jag helt enkelt köpa en ny jacka ;)

Vi drog vidare mot Linné för att gå på naturhistoriska museet. Det var jag och John, och ca 38 st barnfamiljer.
Vi stannade i ca 1,5 timme, och det var faktiskt ganska roligt och intressant.
     

Väl hemma var vi suuuuuuuperhungriga, så jag och nakna kocken* stekte lite kyckingfiléer... åhh.. aldrig har maten varit så god :)


*John har en vana att laga mat i kalsonger

helt otroligt

Precis efter jag publicerat det förra inlägget går jag in på studera.nu för att se hur det gått med de två kurser jag sökt.
...
.....
....... och det visade sej att jag blivit antagen till kursen jag knappt vågade hoppas på att komma in på!!
Programproduktion för radio och nya medier i Båstad!

Jag var så chockad att jag var tvungen att ringa och se så det verkligen stämde.... och det gjorde det!!

Efter det beskedet kunde jag inte riktigt sitta still, så jag har nu dammat, diskat, dammsugit och skurat golvet i hela lägenheten.

framtidsplaner?

Jag saknar mina barn på dagis.
Faktiskt.

På måndag och tre veckor framåt har jag fått jobb. Dagis i Axvall stänger, så då tar jag och två personal till från Axvall med oss de barnen som är kvar och är på dagis i Varnhem.
I Varnhem har jag jobbat mycket innan, åh, det känns så roligt att komma tillbaka dit också!
Jag ser verkligen fram emot att få jobba igen. :)


(den enda bilden jag har från jobbet, regnbågarna under grillkvällen i  maj)


Ska man utbilda sej till förskolelärare?
Jag vet att jag passar som det, jag tycker om barn, jag vet att det är roligt (men även väldigt ansträngande), jag älskar att få vara utomhus så mycket och efter de snart två åren som jag har springvickat har jag svårt att föreställa mej ett jobb där man bara är inne hela tiden.
Jag har jobbat på ICA, inom kyrkan, i ett projekt för ungdomar i en forntidsby och dagis.
Känns som om jag bör testa fler jobb innan jag bestämmer mej för vad jag vill bli? Speciellt när jag var så skoltrött i gymnasiet?
Kanske finns det något som passar mej bättre?
Hur lätt är det att få tag i jobb nu?

hmhmhm. Det är inte lätt det här :P

idag

Idag
- tvätta
- regn
- sommarröra
- hyrfilmer
- två Lidlbesök
- regn
- ipodspelande
- massa spåvagnsåkande
- regn
och
- spöregn

.......................................

ledig dag

John är ledig, vädret är fint. Vi har varit inne i stan och kikat lite..
Inte köpt så mycket, bara två tröjor, inga linnen! I'm gooooood... ;)
Vi var på netto och handlade lite mat, så det blev omelett...
John fick uppdraget att vispa äggen och mjölken, vilket han - som synes - gjorde med glädje :)Nu ska vi spela lite kort och fortsätta att njuta av dagen :)

Råka frosta av frysen...

... igår, innan vi skulle till Liseberg, råkade John stänga av frysen.

Frysen, som varit överfull med is, har varit i stort behov av en avfrostning, men varken jag eller John har orkat ta tag i det.
Nu i morse (runt klockan tolv med andra ord....) upptäckte jag att det var blött på golvet. Öppnade kylskåpet och ser att ALLT är blött där inne. Den pricka korven var dränkt i sin förpackning, i locket på smöret hade det bildats en pool, purjolöken var som ett blött grönt rep. Allt var blöttblöttblött...
 John, den lyckliga saten, var tvungen att springa iväg till jobbet medan jag fick lägga mej på knä och börja torka, och bryta loss is som satt på undersidan av frysfacket.

 Nu är jag klar och frysen är igång igen. Och jag känner mej ganska nöjd, för nu är ju trots allt frysen avfrostad :)

liseberg en gång till

Igår kväll begav jag och John oss mot liseberg igen. Nu var det inte karuseller, sockervadd och 2 kg choklad som lockade (eller jo, men bara det sistnämnda), utan vi skulle titta på Lotta på Liseberg! Allsång! Tjoho!

Vi kom dit en timma innan och då var det smockfullt. Det chockerade oss inte särskilt, vi hade tänkt att vara där tidigare men blev lite sena. Vi ställde oss där sittplatserna tog slut, det fanns lite plats och allt fungerade bra.
Tills det började regna.
 Och fram tills att halva liseberg var tvungna att gå förbi JUST där vi stod. "Ursäkta, kan jag bara få komma förbi"... hade jag fått en femma varja gång jag hörde den frasen igår hade jag varit snuskigt rik vid det här laget!
 Både John och tanten som stod bredvid oss blev märkbart irriterade på alla som planlöst irrade omkring, men efter en timma då det startade verkade alla stanna på sina platser. Vilket var väldigt tur för jag var rädd att vi (John och tanten bredvid alltså) skulle ha irriterat så många andra att de skulle gadda ihop oss och kväva oss med sina regnponchos..

 Vi stod där och tittade i ca 45 minuter, sen gick vi och spelade bort ungefär 100 kr på lotterier... Inte en enda vinst. Typiskt.
 Precis när vi skulle knalla hemåt övertalade John mej att gå Gasten.
Jag har gått Gasten en gång innan, det var på klassresan i sexan, jag gick sist i ledet och var väldigt rädd. Jag kom ihåg hur de som jobbade där tog på mej för att skrämmas och sa "Jag ser att du går sist, det gör du inte länge till...."
Med det i färskt minne sa jag till John att jag följer med, men jag går varken sist eller först!

 Vi kom dit och det var inte en kotte där. Bara jag och John. Jag fick alltså välja, skulle jag gå sist eller först? Ehh.. det fick bli sist. Vi praktiskt taget sprang igenom hela rundan på gasten, jag var fullkomligt livrädd, trots att jag visste att det bara är personal och att de inte får ta på mej.
Jag skrek, och skrek, och skrek.. och jag skrämde nog upp John lite skulle jag chansa på, haha.
 När vi hade rundat något otäckt hörn och någon hade skrämt mej skrek jag "JOHN JOHN JAG VILL INTE VARA KVAR!!!! NÄR ÄR DET HÄR SLUT?????" (det skrek jag visserligen nästan hela tiden)
Spöket, som då visade vägen lutade sej fram och viskade i mitt öra, "hälften kvar..."
Jag trodde jag skulle smälla av!

 Tillslut var vi framme vid utgången, jag var skakis och svettig, och lovade mej själv att under inga omständigheter gå Gasten en gång till. ALDRIG I LIVET!

Liseberg!Igår var jag, John, Peter, Tomas, Gaby, Natalie, Fredrik, Filip och Joni på Liseberg.
Det inhandlades åkband, pizza, sockevadd och vi roade oss kungligt hela eftermiddagen och större delen av kvällen.    


När jag och John anlände till liseberg meddelade jag att jag åker allt förutom de attraktioner där man blir blöt. Jag var väldigt bestämd på den punkten, men tror ni inte att de tvingar med mej på Kållerado det första de gör? 
Jag följde med på ett villkor, att jag skulle ha en sån där ful regnponcho på mej, så när vi kommer fram till automaten som säljer sådana i kön blev jag inte särskilt lycklig då jag såg lappen "UR FUNKTION" tejpad över hela den..
Då fanns det dock ingen återvändo och jag fick sätta mej i den där gula båten och vänta på att bli dränkt... Men till min stora förvåning blev jag knappt blöt, och jag torkade ganska snabbt när vi stod i kön till Balder. :)
 Efter några timmar försökte Gaby och John få mej att åka Flumride, men jag totalvägrade. Jag antog att jag skulle bli pisseblöt i flumride eftersom jag klarade mej hyfsat bra när vi åkte kållerado.. så jag och Joni stod glatt vid sidan och tittade på när Gabs och John susade ner för vattenfallet och blev blöta.. och jag var väldigt nöjd över att jag inte satt i stocken med dem.. 
   

 Jag och John stannade kvar på liseberg då de andra åkte vidare in till stan för att ta en öl eller två.
Vi spelade lite på lotteri, jag ville hemsk gärna att John skulle vinna två kg choklad... det gjorde han dessvärre inte, men med närmare eftertanke kanske det var bra. Vi provade att skjuta lite och det var skoj! Kom på att jag var ju faktiskt ganska bra på att skjuta med Johns luftgevär som han har hemma, och det gick ganska bra för mej :)

 När kvällen började lida mot sitt slut kom vi fram till att vi skulle avsluta kvällen med Parishjulet.
John är, som man kan ana när man ser bilderna, lite höjdrädd njöt inte lika mycket av utsikten som jag gjorde..

  

Tillslut fick jag honom att släppa räcket och ställa upp på en sista bild på oss två.
 


 

Julia

det här är jag

RSS 2.0