ringar och örhängen


Såhär kreativ var jag för några dagar sedanTvå ringar, gjorda av gamla knappar, och ett par örhängen.
Vet dock inte om jag ska ha kvar den blåa stenen i mitten på örhängena..... Vad tycker ni?

kunskap


Under min promenad genom stan idag upptäckte jag att uteserveringarna börjar monteras upp på avenyn, betyder det att det är vår?

Dagen har bestått av seminarium, workshop, promenad, jobbsökning och läsning. Den nya kursen handlar om kunskapens villkor - ganska intressant, men lite luddigt. Kommer nog inte komma fram till några raka svar här kursen heller (under den första veckan fick vi reda på att många lärarstudenter blir frustrerade av att inte få "rätt" svar, utan svaret alltid blir "å ena sidan å andra sidan").

Har aldrig funderat så mycket på kunskap. Kunskap är ju kunskap. Trodde jag.
Kunskap, vetande, förtrogenhet, kännande, förståelse, insikter, bildning..... Skillnad mellan kunskap och vetande? Kunnande och vetande? Kan man ha kunskap utan vetande? Är vetande kunskap? Eller är vetande något mer ytligt? Kan man få kunskap utan information? Om man besitter kunnande, innebär det automatiskt att man har kunskap? Skillnaden på "kunna att" och "veta hur"?

Nääää. Det är nog dags att sova!

Nya glasögon!  

söndagsöndag

Jag har haft en lugn och skön helg.

Svettig promenad - då vi klättrade upp på ett mindre berg - i kombination av sol-njutning.
Nattligt biobesök - skräck är bäst på natten.
Fikabesök x2 idag - det innebär fem koppar kaffe under några få timmar.
Tillagning av tomatsoppa från grunden - den blev supergod!
Städning av lägenheten - gott för själen och samvetet.
Mycket tid har lagts på stickning - min halsduk börjar närma sig en meter.
Jag har tillverkat en TV av en pappkartong och svart målarfärg - alltid roligt att pyssla!

Dock har vekligheten knackat på under söndagskvällen, och jag sitter nu och mer grundligt går igenom uppsatsen jag ska opponera på. Det känns inte roligt att påpeka vad en person har gjort för fel i sin uppsats, och speciellt inte då det är en person som man tycker om. Det är dessutom svårt att skriva själva dokumentet. Vi ska först och främst påpeka det som varit bra i uppsatsen, men de skriftliga instruktionera vi fått handlar mest om att peka på de fel vi kan hitta. Är det skillnad på den muntliga och den skriftliga feedback som jag ska ge?

Jag börjar även bli lite nervös inför granskningen av min egen uppsats. Borde jag haft med det där? Genomsyrar problemformuleringen hela min uppsats? Har jag varit objektiv? Skulle jag styrkt mer från litteraturen i min diskussion? Blev det lite väl "jag tycker" betonat i diskussionen? Tänk om jag får en fråga angående vad jag skrivit som jag inte kan svara på? Jaja. Jag kommer vara galet nervös i alla fall.

Dags att återgå till skrivandet innan tröttheten anländer!

Uppsatsskrivande

Jag har spenderat de senaste dagarna med att pussla, trixa, citera och formulera. Hemmet håller på att förfalla, (eller ja, åtminstone köket), jag tagit allt för få duschar, och längtat efter lite luft och tv-tittande.
 
Hade det bara den sista finslipningen och referenslistan kvar att göra idag, inlämning av uppsats kl 16.00.
Vid tio i tolv försvinner all stöm i lägenheten. Batteriet till datorn, internet - poff, allt borta!
Jag svär en lång ramsa och blir stressad.
Jag svär en ännu längre och ännu grövre ramsa när jag tittar ut genom fönstret och ser att det brinner i en elledning utanför huset. Brandkåren står och försöker släcka elden, men elledningen fortsätter att gnistra och spraka.... ringer göteborgs energi och får prata med en kille som inte kan säga när strömmen kommer tillbaka.

Packar ihop datorn, alla megatunga böcker, anteckningar, papper, sladdar och beger mig mot biblioteket. Här har jag suttit sedan dess, och nu är äntligen uppsatsen inlämnad! Nu ska jag bara tränga bort tankarna på allt som jag hade kunnat skriva annorlunda i uppsatsen. Ingen idé att ångra något nu!

Nu ska jag packa ihop här, ta med mig alla tunga saker och bege mig hemmåt. Misstänker att strömmen inte är tillbaka än så att hissen inte fungerar, så jag får treva de 122 steg det är i spiraltrappan upp till lägenheten i totalt mörket. Jag ser inte fram emot det. Jag är mörkrädd.

Sedan ska jag ta en låååååång efterläääängtad (och välbehövlig) dusch! :)

dagens

En av oss fördriver sin tid så här..... medan den andra av oss spenderar sin tid här....... plöjandes igenom den här (bland annat)...... för att pussla ihop en uppsats på fem sidor.... och då kan jag inte ens påstå att jag börjat än...

Önska mig lycka till!

överraskning

Pappa hade en önskan om att se bilder på mig, först och främst på mitt nyklippta hår.
Det ser väl ut som vanligt tycker jag.. eller?


   

Gårdagskvällen spenderades i Borås på Sagateatern, där Magnus Betnér uppträdde.
Det var Johns födelsedagspresent från mig, och det var superroligt!
Roligast av allt var att han inte visste vad vi skulle göra. Han har varit så nyfiken och ställt frågor hela veckan, men jag har inte sagt något. Han blev väldigt fundersam när vi väl var på centralen och han förstod att vi skulle till Borås, och jag sa det,
"Jamen, jag vet ju hur mycket du gillar att åka buss, så jag bjuder dig tur och retur till Borås på dubbeldäckaren..."
Hur som, kvällen blev lyckad och vi hade roligt!

God morgon

Det brukar inte vara underbart att gå upp på morgonen.
Men i morses gick jag upp 06.15 och upptäckte att det var ljust ute!
DET var UNDERBART!

Välstekt!

HUR kan man misslyckas så grovt med att steka korv?Jo, man går in till grannen för att kolla om det luktar målafärg i hennes lägenhet, för att sedan fortsätta att prata om tvättmaskiner, grannar, byggbolag, tvättstugan, röklukt, drag från fönsterna, i tron på att man stängt av plattan - men i själva verket höjt värmen...

Självfallet så var det inte jag som stekte korv - skulle aldrig begå ett sådant enkelt misstag (eller äta korv) - det var John.. ;)

villhavillhavillha

Igår handlade jag ett busskort för 900kr. Det är ett kvartalskort, och jag sparade 105 kr på att köpa det istället för att fortsätta köpa månadskort.
Imorgon ska jag till Specsavers för synundersökning och köp av glasögon, kommer väl gå på ca 1300 kr tror jag.
Sedan måste jag beställa linser, det blir runt 1000 kr det med.
Jag måste klippa mig, har dock bara tänkt att toppa håret så det blir nog bara 400 kr.
Jag måste - som vanligt känns det som - köpa nya byxor. Mina favoritjeans har börjat gå sönder, och i och med att de är ca 3 år gamla och lagade två gånger innan så är det väl dags att säga farväl till dem.
I och med att jag inte handlade några andra kläder förra månaden så är jag liiitelite sugen på att köpa någon tröja/linne/jacka också.
ÅH, får inte förglömma att min foundation är slut. Det måste jag handla.
(Skulle gärna vilja köpa köpa nya gardiner, påslakan och dukar också.)

Mycket man vill ha, lite pengar som finns!


Uppdatering.

Har nu bokat en klipptid imorgon.
Ska först på synundersökning, sedan handla byxor och annat som behövs, och sedan klippa mig. Lika bra att spendera pengar på en och samma dag, för då tycker jag att det blir så dyrt att jag inte kan med och handla på resten av månaden ;)

fri som en fågel

Igår tog Sigge sats, och i en rasande fart flög han ut ur buren, tog en sväng i varsdagsrummet för att sedan landa i blomman. Och där satt han... tills han tog en ny flygfärd runt i rummet, pausade i gardinen, på den hala gardinstängen, i persiennen, i ljuslyktorna tills han tillslut bestämde sig för att ljushållaren på fönsterbrädet var en bra plats.Väl där satt vi och pratade lite, han åt frön ur handen och han klättrade nyfiket omkring på ljushållaren.

Han var ute i flera timmar, men i slutet satt han och powernapade på gardinstången - den tråkmånsen. När det började närma sig kvällen hade vi ingen aning om hur vi skulle få in honom, men John ställde sig på en stol och höll upp handen med frön i den, och han hoppade på handen och började äta. Sedan förflyttade sig John sakta mot buren tills handen var inne i handen och Sigge hoppade på en pinne. Victory!

Såååå...

Nu har jag börjat på min första VFU-period (verksamhetsförlagd utbildning). Jag var ganska orolig innan - så som jag tyvärr brukar vara inför något nytt - men det har hittills gått jättebra!
Min handledare och resten av personalen är supertrevliga och barnen är hur goa som helst!

Idag vaknade jag av att det ringde på min mobil. Jag svarade förvirrat (så som man gör när man blir väckt) och det var min gamla förskola som ringde och frågade om jag kunde jobba. Då började jag fundera på vad klockan var och jag upptäckte i panik att klockan var 06.38. Jag hade planerat att gå hemifrån till bussen 06.45 som gick 07.04.
Att bli sen är verkligen bland det värsta jag vet, och inte särskilt lyckat att bli sen till sin andra dag på VFU:n. På rekordtid gjorde jag mig klar (jag hann till och med sätta på mascara) och jag kom i tid till bussen! Helt otroligt! :)

Julia

det här är jag

RSS 2.0