Lång suck.

 
Jag blir så trött på skolan. Det är massvis. Hela tiden. 
Har fram tills nu haft en riktig intensiv period med läsning, och nu kommer en intensiv period med två gruppuppgifter och ett individuellt examinationsarbete, som kommer vara en månad framöver. Kommer att ha en dag med två föreläsningar på en månad, resten är i princip skrivtid.
Jag hoppas så hjärtligt, innerligt, att uppgifterna kommer att kännas bra, så att kommande månad inte blir lika jobbig som den föregående. Och att jag inte måste sitta mer än åtta timmar per dag.
 
Ja. Jag klagar. 
Och ja. Jag ska försöka rycka upp mig. 
 
 
Så här ser i alla fall mitt och Ellens kontor ut. Riktigt skönt att kunna byta upp sig från pianopallen, som var den enda stolen vi ägde i två veckor. Nu har vi två stolar ;)

I vems värld då?

I ett försök att övertala mig att börja plugga för några år sedan var det en kompis som förklarade för mig att studentlivet är så slappt och gött.
 
Tills på idag hade jag 205 sidor att läsa.
Tills imorgon har jag 366 sidor att läsa.
Tills på onsdag har jag 222 sidor att läsa.
 
793 sidor på tre dagar.
 
Vet inte om det kan definieras som slappt och gött?!
 

Några kaotiska minutrar i köket..

.. men gott blev det :).
 
Under en och samma måltidstilllagande lyckades jag med att;
gråta bort min mascara när jag skar lök (min mascara är vattenfast)
skvätta smör på en stekhet platta, så att det började ryka en massa
så jag var tvungen att springa runt i lägenheten för att öppna fönster så att barandvarnaren inte skulle gå igång
samtidigt som jag vid samma tillfälle skvätte smör på mitt lår som gick igenom mina träningsbyxor så att det bildades en blåsa - men det var jag tvungen att ignorera eftersom jag höll på att rusa omkring i tvärdraget för att undvika brandvarnaren skulle börja låta.
Jag råkade även ha i en matsked sambal oelek för mycket.
Och som grädden på moset så kliade jag mig i ögonen med lökiga fingrar. 
 
Så. Så var det med det.

Duktig Julia!

 
(Promenaden den 28 augusti stämmer dessvärre inte. 2,5 mil klämmer jag inte på två timmar!)
 
Nu ska jag bara vara lika duktig och ta tag i kurslitteraturen.
Heja mig!

Och så här dagen innan skolstart...

 
.. får man väl inse att sommarlovet faktiskt är slut.
 
Det har varit en härlig sommar hemma på landet med familjen och arbete på min gamla förskola. Det känns som om sommaren var över väldigt fort, men samtidigt känns det som en evighet sedan jag tog mitt pick och pack och flyttade hem till flickrummet i början på juni. Lustigt det där med tid.
 
Nu sitter jag i alla fall här i Göteborg igen, så väldigt glad över att vara här, men samtidigt har jag inte riktigt "bott in" mig i den nya lägenheten än. Skolan börjar som sagt imorgon, med ny kurs, nya kursare och lärare. Och faktiskt är det här första gången jag blir lite taggad när jag läser kursplanen - dels för att den är skriven så att man faktiskt förstår vad kursen innehåller och vad målen är, men också för att innehållet faktiskt låter ritktigt intressant! (Tre faktiskt i en och samma mening, det kan ju faktiskt ses som en bedrift! .. eller dåligt ordförråd... ;)
 
Här hade jag tänkt att ha en fin sommarbild som på något sätt kunde summera hela sommaren. Det är ju praktiskt taget omöjligt att med en bild sammanfatta tre månader, så .. det blev bara en bild. På mig. När jag i mina vita tygskor försöker undvika lerpölar när vi ska fiska..
 

Julia

det här är jag

RSS 2.0