supermegadunderförkylning...

... jäkla skit.

Idag har jag varit hemma från min VFU. Något jag verkligen inte ville vara, då det innebär att jag måste ta igen den dagen någon annan gång... Satan!
Om några timmar ska jag sätta mig på tåget och åka hem till mamma och pappa. Det ska bli så skönt att komma hem, och roligt att träffa dem.

I måndags köpte vi två stolar och ett bord till balkongen. Jättefina tycker jag själv, och skönt att äntligen kunna sitta på balkongen och njuta. De senaste dagarna har det varit jättefint väder, men jag har inte kunnat inviga dem då jag som sagt är förkyld..... mutter....

 
(De fina kartongerna i bakgrunden ska självklart kastas. Någon gång. De har ju bara stått där sedan vi flyttade in...)

När jag var hemma förra helgen och firade påsk med farmor så lärde hon mig att virka. Det är jätteroligt!
Men lite lurigt att få det hela rakt... men övning ger färdighet har jag hört...
Här har jag virkat två små underlägg till att ha under kaffekopparna.  

  


Vi har köpt en tavla att hänga upp över tv:n i vardagsrummet. Det känns bra, nu ser det inte lika tomt ut. På bilden kan man även skymta de "nya" gardinerna som jag och John kompromissade fram..

 

Jobbat!

Jag jobbade i onsdags och igår. Och det var SÅÅÅ roligt!
Jag hade saknat barnen SÅ mycket, och det var SÅ roligt att träffa personalen igen!
Jag önskar lite att jag hade kunnat jobba kvar där, lära mig av de andra och så automatiskt bli förskollärare efter 3,5 år........ Inte behöva stressa upp mig inför massa skrivuppgifter, hemtentor och VFU...
Jaja. 3,5 år går fort. Försöker jag intala mig själv.

Glad påsk!

tankar en söndagsmorgon..

"Åååååh, så skönt med en lugn söndag.. jag ska inte göra något! Sooolen skiner, vad härligt!"

"Jo juste, tvätta måste vi ju göra.. det är inte så farligt, det går snabbt....."

"fast.... vi skulle ju städa också.... och så ska jag ju gå den där långpromenaden..."

"Och shit! Måste läsa både von Wright OCH Liedmans bok idag.... Saatan! Dags att gå upp!!!"

Här kan man ju tro att humöret går från topp till bott, men icke. Solen skiner.
Det handlar om sin inställning.

Dags att börja med dagens to do-list med andra ord ;)

Envis liten fågel...

Sigge, var nu inte som John. Ät dina grönsaker!(Gurkan fick sitta där hela kvällen igår. Han rörde den inte.)

Hurra!


Slit lönar sig!
VG på uppsatsen, VG i kursen! :)Yes!

Nu kan man ju undra varför jag lägger upp en bild på mina jeans, det är ju inte riktigt sådana bilder jag brukar publicera. Då ska jag förklara.

Dessa jeans hade jag sommaren 2008, sedan passade de inte längre. Men nu i morse fick jag ett infall och provade dem och... de passade!!
Helt otroligt. Förut kunde jag inte få upp dem över låren. Men nu så!
Jag ser själv ingen skillnad på mig och för ett år sedan, men..... jeansen talar ju sitt tydliga språk. :)

Åh.


Gör detta till en bra dag.

Det ska gå bra på redovisnigen av pjäsen.
Det ska sluta regna.
Jag ska hinna läsa de resterande sidorna av kurslitteraturen och förstå.
Morgondagens handledning av projektarbetet ska gå toppenbra.
Jag ska hinna med att göra saker som är roligt.

Allt går om man vill!


helgen

Det slutade med en övernattning på Sahlgrenska med provtagning osv. De kom aldrig fram till vad det var helt och hållet, utan att jag ska höra av mig om jag mår sämre igen, då det kan vara blindtarmen som spökar.

Det är lustigt (.... kanske fel ord..). Hade jag inte skrivit på min blogg om att jag hade ont, och pappa hade läst och bett mig ringa Kerstin, så hade jag nog aldrig ringt till sjukvårdsupplysningen. Eftersom när jag kom hem från skolan kände mig bättre. Jag låg ju med telefonen i handen på morgonen och tänkte ringa när jag hade så ont, men valde att inte göra det då det kanske skulle gå över.... och det smärtan lättade och jag skulle nog aldrig ha ringt. Kanske måste fundera lite på det där.

Har haft en väldigt trevlig helg för övrigt! Kusiner, fastrar, Hanna, mamma, John och snart så ska vi åka in till stan och träffa Hannas kompisar Klyftan och Christine. Nu väntar en ny vecka med något i skolan varje dag, och jag har ca 150 flummiga sidor ur min kurslitteratur att läsa tills på torsdag. Tjoho!!

ajaj.

Vaknar tidigt i morse och drömmer att jag svalt en plastpåse och därför får jätteont i magen.
Jag vaknar av att jag fruktansvärt ont i magen (i verkligheten, inte drömmen) (och nej, jag har inte svalt någon plastpåse). Jag kan inte ta på magen utan att det gör ont. Minns att jag var lite hungrig när jag gick och lade mig, men tror inte att det beror på det. Går halvvikt upp ur sängen och tar två skedar yoghurt. Går och lägger mig igen och sätter klockan på ett senare alarm. Vaknar vid sju och magen känns bättre. Gör lite ont men inte så ont när jag tar på den, men jag kan stå rakt nu.
Inser att jag har lite bråttom till seminariet, och när jag står och borstar håret märker jag hur verkligheten börjar försvinna. Huvudvärk, flimmer för ögonen. Jag lägger mig ner igen, vilar i fem minuter och går sedan upp och äter frukost.
 
Om en halvtimma går jag till spårvagnen, redo för dagens seminarium. Känner mig lite konstig, framför allt i huvudet. Jag vet att jag borde stanna hemma. Men när man har lite svårt att förstå kurslitteraturen och har vetskapen om att jag under denna kursen bara får missa två tillfällen av seminarier, workshops och föreläsningar så vill jag inte stanna hemma för att sedan upptäcka att jag mår okej och hade kunnat gå.

Hur jäkla dum får man bli??

idag vill jag...

.... inte sätta min fot utanför dörren!
FY sicket tråkigt väder!
Det är verkligen en kontrast från igår, då jag njöt av solen och hade min nya vårjacka på mig.
Sucksuck.

Uppdatering.

Efter skoldagen kan jag konstantera att jag borde stannat hemma. Dagen resluterade bara i irritation, frustration och småångest. Hoppas på en bättre onsdag!

Det är roligt!


Jag har börjat att sticka! John tycker att det är lite tantvarning, men det säger han som har gubbkläder på jobbet och lägger sig halv nio om kvällarna.. ;)

Förra veckan blev min första halsduk färdig, och det här blev resultatet...
Jag är faktiskt nöjd! Och efter x antal kvällar utan att ha något att pyssla med så jag nu köpt mer garn..Det ska bli ännu en halsduk, men en trekantig sådan.
Jag berättade för farmor att jag börjat sticka och hon blev förtjust! Så det kommer nog bli en liten lektion i raggstocksstickning någon gång i framtiden.. :)

Sigge

    
   

Vi har byggt en liten landningsbana av luckan i buren till Sigge. Nu brukar vi ha buren öppen när vi är hemma, så att han kan gå in och ut som han vill. Han brukar gå ut på luckan, sitta där och prata och spana över i rummet, gå upp på buren, ta en liten flygtur i rummet (pausa på gardinstången ibland) och sedan flyga tillbaka och sätta sig på eller i buren. Det är jätteroligt att se! Och härligt att han kan bestämma själv om han vill vara inne i buren eller ute. Han leker jättemycket med klockan som sitter i vänstra hörnet i buren, han älskar sin gunga och pinnen vi satt in i buren. Han är en glad liten fågel! :)

Julia

det här är jag

RSS 2.0