då var det dags

OK, mamma, pappa, Hanna och alla andra som råkar vara intresserade; så här står det till med lägenheten just nu.. Rörigt som tusan, men alla väskor, lådor och kassar tog jag inte med på bild. Kändes lite onödigt...

Sovrum:

         

Hall: (inte så  mycket att se på än så länge :)
Dörren till vänster är dörren in till toaletten.Badrum:
Badrumsskåpet sitter alltså inte över handfatet, det känns lite ovanligt men det går bra :)

         

Vardagsrum:
Vet inte om man kan se på bilderna hur stort vardagsrummet är.. men det är ganska stort. Lika så tv:n, John invigde den med att titta på hockeymatchen..

   


Kök:
Också lite rörigt förtillfället.
       Sååååååå.. så ser det ut just nu. Eller nja, det är lite rörigare nu eftersom vi var i Båstad igår och hämtade alla grejer därifrån. Bilen blev fullpackad, och då menar jag verkligen fullpackad..... ända till taket i bagageutrymmet och baksätet! Inte särksilt säkert att köra med det så, men vi hade ingen lust att åka ner idag igen och hämta massa grejer.

Det har verkligen varit fullt upp de senaste dagarna! Flytt, IKEA, ihopmontering av möbler, packa upp, till Båstad, lämna frys i Förslöv, packa och packa in i bilen, städa hela stugan, åka till gbg och packa in allt. Har knappt hunnit tänka känns det som. Men det har varit roligt :)
Dessvärre är både jag och John sådana att vi vill bli klara NU. Hämta alla möbler hemma hos oss, köpa allt som saknas, sätta upp tavlor och hyllor.. Men allt måste ta sin tid. Rom byggdes inte på en dag.

Idag var vi vår andra runda på IKEA för att köpa lite småprylar och stolar.
Jag har kämpat som en dåre för att få ihop de här stolarna, men det GÅR bara inte!
Jag har följt ritningen slaviskt, men det funkar inte. Inte på någon av de fyra stolarna. Har ju dock lite svårt att tro på att det är fel på ALLA stolarna, men jag har också svårt att tro på att jag följt ritningen fel...
Får ta tag i det när John kommer hem, för börjar jag pilla på de där stolarna igen är det nog mer troligt att jag slänger ut dem från balkongen.

juste, det är ju...


 JUL JUL JUL JUL JUL JUL JUL JUL JUL JUL JUL JUL JUL JUL JUL JUL JUL JUL 

Under mina två dagar hemma har jag firat lillejul med mammas syskon och barn, städat och pyntat nästan hela huset. Jag har även handlat de sista julklapparna, och slagit in dem och massa andra julklappar. Jag älskar att slå in julklappar, med fina omslagspapper och massvis med snören.. och så har jag satt fast mina små julrim på klapparna :)

Igår var jag och mamma ute i skogen för att få en hem gran. Pappa hade tittat ut en gran, men både jag och mamma funderade på om den inte var lite stor... Ser granen stor ut i skogen så brukar den definitivt vara stor inomhus!
Menmen, den var väldigt fin, så mamma hade koll på hundarna medan jag kröp in under granen och började såga. Igårkväll tog jag och pappa in granen och ja, den var fortfarande stor, men den fick plats i alla fall :)
Så idag har jag klätt granen, och jag insåg att det var lite svårt att fylla ut en så stor gran. Men tillsist blev det bra. Nu ligger det lite julklappar där under, och det ser så fint ut. Dock lever ljusslingan sitt egna lilla liv och stängs av och sätts på lite som den vill..

  

Sedan har jag bakat julgodis, kola, knäck och herrgårdsgodis. Att det ska ta sån lång tid att baka! Och sedan funderar jag på när allt det här godiset ska bli uppätet, det är hur mycket som helst!

 

Jag tycker faktiskt att julkänslan infinner sig, men jag saknar min syster. Det känns inte riktigt helt rätt att fira jul utan henne, men hon har lovat att vi ska fira jul tillsammans nästa år. Det löftet ska jag komma ihåg :)

Imorgon ska vi träffa släkten hos farmor, äta lite och ha det trevligt. Sedan bär det av hemåt för utdelning av julklappar :)


 


På juldagen ska jag till John.
Åh, jag saknar honom så.Nej, jag ska inte låta webbgrejen förstöra min jul.....

... fortsättning

Tråkigt att det ska bli två irriterade inlägg på rad, men så är det.
Hela denna veckan har jag gått som ett mörkt moln, fruktansvärt lättirriterad och jag tror att det har med den här kompletteringen på webbinlämningen att göra.
Fick nu svar på mailet jag skickade förra fredagen till läraren som skriver att jag måste göra om bilderna, och hänvisar till kurslitteraturen.
På engelska. På internetspråk, med alla internettermer och skit. Som jag fortfarande inte förstår. "Man förstår så småning om, helt plötsligt kommer man förstå". Jaha? Men jag förstår den fortfarande inte.
Kurslitteraturen ligger nerpackad i en väska i Båstad inför flytten. Jag sitter på Nygården. Så den här kompletteringen kommer hänga över mig ända tills efter nyår.

Hur ska jag veta vad de tycker är passande filformat?
Klasskompisarna gjorde på samma sätt, samma format, och det var ju passande. Det känns väldigt orättvist.
Fy. Jag vill dra ett täcke över huvudet och bara gråta.

Min kära mor sa till mig att jag har ju faktiskt länkat till min blogg på en av webbinlämningarna och att mina lärare kanske läser detta. Men det får de gärna göra i så fall, för att se hur mycket ångest en sån här distanskurs kan vara för någon som inte kan något om ämnet innan.

varningvarning, svordomar förekommer....

Jag är FRUKTAKSVÄRT irriterad.
Jävla helvetes webbinlämning!
Fick kompletteringar på inlämning 2 angående filfortmatet på bilderna.
Gjort PRECIS som Anna, som fick godkänt på sin inlämning.
Detta får jag tillbaka SISTA dagen på terminen.
Jag kommer få en JÄVLIGT god jul.

hmm.


Läste igenom mitt förra inlägg och tog bort det helt.

Det räcker med att säga att det är mycket nu och jag känner mig lite nere.

Jag är en sådan person som tror att ens egna tankar kan ändra mycket.
Mycket blir vad man gör det till.

Så. Positivitet.

Positivitet, Julia.

Tillbaka..

Skrevs i morse, men det ville inte publiceras...


Nu befinner jag mig i Båstad, och snart ska jag kila iväg till skolan för en lektion i webbmedia. Lärarna ska komma och förklara uppgift tre för oss, och det är välbehövligt!
Jag läste uppgiften igår, förstod den inte, jag läste de kapitel i kurslitteraturen vi skulle läsa, jag för stod inte det heller. Jag är lite fundersam på hur utförligt de kommer förklara, ska jag göra uppgiften behöver jag någon som står bredvid mig och säger "Så här ska du göra!". Hmhm. Det löser sig.

Skönt att vara tillbaka i Båstad och att träffa John igen.. Jag tycker verkligen om honom så mycket :)

Gick och la oss tidigt igår, redan vid halv nio! Men ändå vaknade jag inte utvilad, jag var jättestressad när jag sov, jag drömde att jag skulle till massa ställen och fixa massa saker. Jag vaknade varje gång jag vände på mig, och det var ofta! Kan nog bero på att sängen inte är den bästa heller, ska bli skönt att snart flytta och få en egen :)


Min helg


(Bilden är tagen från ett annat år, det finns ingen snö än... tyvärr!)


Det känns helt underbart att vara hemma.
Min plan för helgen är att stanna hemma så mycket som möjligt och ta det lugnt. Inga måsten (förutom lite plugg), inte träffa någon, inte flänga omkring - bara njuta av vara hemma och göra det jag vill!

Imorgon ska jag åka in till lägenheten i Skara och titta på möblerna som är kvar, för att sedan hämta upp farmor och åka till farfar. Jag ska intervjua farfar angående radioprogrammet Karusellen som sändes på 50-talet.

Idag var jag en sväng i Skövde, kan ju inte hålla mig borta från affärer! Sedan har jag plockat lite i mitt rum och funderat på vilka saker som jag ska ta med till Göteborg när vi flyttar.

Jag är ganska trött idag i och med att nattsömnen blev lite störd när jag skulle upp och lyssna på radion när jag sändes mellan 02-03. Hade vissa problem med att somna om, och så gick jag gå upp ganska tidigt eftersom jag inte ville trängas med alla i affärerna i förmiddags... Så jag kommer garanterat att somna gott sen :)

Just nu sitter jag och tittar på Madagaskar.. Jag kan just nu inte tänka mig en bättre lördagskväll :).

problemlösning..

När lampan i taket vägrar att fungera och man måste plugga är det inte lätt..Tur att det finns adventsljustakar!

resultat, minus och försening

Fick tillbaka min första journalistiktenta igår. När jag skrev den konstanterade jag att man inte skulle skriva tentor fredagen den 13, men det gick mycket bättre än vad jag trodde!
36,5 poäng av 39 möjliga :)
Dååå blev jag glad.

I Båstad är det frost och flera minus, jättemysigt.
Mindre roilgt var det igår morses, jag skulle beställa biljetter hem varpå internet krånglade och jag var tvungen att ringa och beställa. Det tog en stund. Sedan skulle jag läsa klart i böckerna inför dagens lektioner.
Det gjorde att jag blev liite lite sen när jag skulle ner till skolan. När jag ska sätta på mig ytterkläderna ser jag att jag har världens fläck på min tröja, får snabbt som tusan byta den.
När jag kommer ut till cykeln upptäcker jag att låset frusit, fick böja mig ner och blåsa på låset och tillsist släppte det. När jag går ner för backen med cykeln upptäcker jag att den ena handbromsen frusit, och jag har från början väldigt dåliga bromsar och behöver alla bromsar jag kan på cykeln!
Men tro det eller ej - jag kom ner till skolan fem minuter innan föreläsningen började och hann köpa en kaffe ;)

Ska inte försöka få det så stressigt idag, så därför ska jag inte göra ett längre inlägg :)

tenta, sända och jullov?

Tentan som skrevs igår kändes bra!
Den handlade om statskunskap, offentlighetsprincipen, personresearch och nutidskunskap. Jag vet att jag hade fel på tre av tio nutidsfrågor, men de andra frågorna tror jag att jag svarat rätt på!
I och med att tentan är över har ett slags jul-lugn slagit mig.. Det känns som om jag redan nu börjar tro att det är jullov, men så är det icke!
Har fortfarande kvar arbetet om publikkontakten i Radions historia, ännu en webbuppgift och så ska vi ha tre intensiva veckor med lektioner om nyheter, där jag antar att vi kommer få fler uppgifter.
Och så har vi fått börja sända i radion nu.

Min grupp ska sända på natten mellan fredag och lördag, och jag ska sända mellan 02-03. Det ska bli roligt, men jag är aningen nervös. Det är ju det första gången jag sänder, och jag vet inte riktigt vad jag ska säga.
Nu har visserligen Hasse sagt att vi bara får ava och påa låtar, så det ger ju inte mkt utrymme till att säga något annat. Men hur ska man variera sig? Jaja. Det blir en senare fråga, nu måste jag återgå till att läsa alla de kapitlena vi ska ha läst tills lektionen idag!


Julia

det här är jag

RSS 2.0