I som i Ingrepp i offentligheten

Denna veckan har vi i skolan haft ett projekt som heter "Ingrepp i offentligheten".
Det innebar att vi skulle på något sätt förändra något i det offentliga rummet, och just fokusera på vad det är som sker mellan åsikt och handling. Det har varit så intressant, och så roligt!
Man kan göra mer samhällskritiska "ingrepp", men jag har valt att fokusera på något positivt.


Jag stickade en halsduk och satte upp den på Göta älv-bron (och hur stavas detta? Götaälvbron, Göta älvbron eller Götaälv bron?). Det blåser så mycket där uppe, så man stannar sällan och tittar ut över stan och på den fina utsikten. Det ville jag göra något åt.


Detta lilla sittunderlag blev lite liten och fel. Men det skiter jag i.
Jag satte upp detta med resårband på spårvagnshållplatsen här hemma. För cirka en vecka sedan var alla rutor på hållplatsen krossade, vilket är väldigt ovanligt i denna "fina" sida av stan.

Vi i klassen blev i detta projekt tilldelade olika områden, varav Hisingen med bla Göta älv-bron var mitt område. Min spårvagnshållplats var således inte mitt område, och jag vet inte om jag kan ta med det i redovisningen imorgon. Men jag gjorde det för jag var, är, nyfiken på att se hur länge "sittunderlaget" får vara kvar, och om någon (mot förmodan) fortsätter med att göra hållplatsen trevligare.

Imorgon har vi i klassen redovisning för detta projekt. Och på riktigt, detta är första gången jag är riktigt nyfiken på vad de andra i klassen har gjort!

U som i utmana ödet

Izo får inte vara i arbetsrummet, eftersom det ligger en stor mjuk matta där, som skulle suga åt sig hundhår som en wettextrasa suger åt sig vatten.. Med halva kroppen i köket och resterande kroppen i arbetsrummet testar han gränserna, och det syns att han är väl medveten om det ;)

M som i Men kom igeeeeeeeen....

Ingen kan väl bli mer förvånad än vi, skave-studenterna, över att vi redan har fått vårt schema inför nästa kurs. Det är ju trots allt en och en halv vecka kvar! Dagen innan kursstart är ju då vi tidigare fått våra scheman när vi läser på artisten, trots att man egentligen ska ha det två veckor innan kursstart. Kan det hända att de efter tre kursstarter äntligen tagit till sig av vår kritik?

Nu kan man ju tro att allt är frid och fröjd, nejnej, så lätt ska vi inte ha det!

Fick en klassindelning av vår kursledare. Jag är med i inte mindre än fyra grupper. Grupp 3, grupp A, musik B och musik. Här tänker man "Jösses, vad rörigt" men okej, inte mer än så. Tills man ser schemat:


Det finns ju en finurlig sak med detta schemaprogram; man kan söka på sitt personliga schema. Men nej, juste- det går ju inte att lita på det personliga schemat, det brukar visa fel! Så då får man snällt sitta och titta på det här eviga virrvarret av grupper och komma ihåg, "Grupp A, okej, den lektionen ska jag ha.. och här då.... en B grupp.. men vänta, musik och grupp tre har lektion samtidigt? Det går väl inte.. Nähä, okej det står visst musik A.. och jag var inte i den A-gruppen, utan i B-gruppen när det kommer till musiken ja.."

Ja. Det må hända att jag är lite irriterad. Medan jag ändå sitter här och klagar på schemat, hur faaaaaan tänkte de på fredagen där? Lektion mellan 08.30-10 och nästa lektion mellan 16-17.30? Men kom igeeeen......

A som i Att man aldrig lär sig

I söndags kollade jag på en skräckfilm.

Det har resulterat i en mardröm mellan söndag och måndag.
Ytterligare en mardröm mellan måndag och tisdag, samt en en timmes klarvakenhet mellan 00.40-01.40.

Pigg och glad idag? Jajamän!

..

U som i Underbart

Tentan är utskriven, inlämnad och borta ur hjärnan.
Den har hängt över mig som ett litet ångestmoln i flera veckor, och nu så har molnet skingrats och solstrålarna komma fram. Det känns underbart! Och kommer väl kännas underbart tills det börjar närma sig bedömningen på den.... men, den dagen den sorgen!

Det är en fredag med lördagsfeeling. Jag sitter här i min lilla källare och njuter av lugnet, lampan på toaletten och ett halvt blomkålshuvud. La mig och sov tre timmar på soffan förut, bara för att jag kunde! Underbart! Har suttit och spelat på mitt piano, denna underbara sak. Tack fina mamma, och tack fina pappa.

K som i Kycklinginsikt

Igår insåg jag att jag är en rätt ovärdig köttätare. Jag hade tänkt att göra en kycklinggryta á la Hanna och köpte således en färsk kyckling på Ica. Jag hade fått tydliga instruktioner från Hanna att dela den och skjutsa in den i ugnen. No problems, tänkte jag, kyckling har man väl tillagat förr!


Öppnade förpackningen och blev ståendes ett tag. Den ser ju rätt äcklig ut.
Och... Aaaah! Är det inte små fjädrar som sitter fast här och där? Och.... är det där huvudet har suttit?
Vingarna, påminner inte de om människoarmar? Tog kniven och lyfte upp ena vingen - absolut. Likheten är slående och det riktigt rös i mig när jag släppte den och den föll tillbaka mot kroppen.
Hur i helvete ska jag dela den här då? För jag vill ju absolut inte röra vid den........

Det slutade med att jag rullade över kycklingen till skärbrädan och tog papper och med det höll fast kycklingen. Delade den så snabbt jag kunde och sedan in i ugnen.


Trög start i matlagningen igår, men gott blev det i alla fall.

Men. Hm. Kan man med att äta kycklingen borde man ju kunna stå för allt som har med den att göra.
Tål verkligen att funderas på.

Nä, back to the hemtenta!

M som i Man ser ju inte smutsen i alla fall

Nu kan man ju undra varför jag har valt att använda tända ljus i badrummet, istället för att tända den oerhört praktiska lampan. Det beror inte på att jag tycker att det är så mycket mysigare att duscha i skenet av levande ljus, utan det beror på att jag inte haft ström i varken garderob eller i badrum sedan måndagen förra veckan. Förbrukningen av värmeljus har gått upp kraftigt, och jag har vid det här laget tröttnat något på att inte kunna se mig själv ordentligt i en spegel.
Men å andra sidan, grannarna där uppe har det ju strömlöst i köket och kan således inte laga mat. Tror jag.
Jag ska kolla upp det, sedan får vi avgöra vem det är mest synd om.

;)

P som i Panik

Jag går på 49:an hemma, befinner mig strax efter utfarten från Skövde och ska hem. Det är natt, och becksvart. Vägbelysningen funkar inte. Långt, långt framme ser jag lyktorna på en bil. Jag inser att den kör ganska fort, och att det inte ser mig i mörkret. Jag har inga reflexer. Jag kan inte gå ner i vägrenen förrän längre fram, så jag börjar springa. Bilen kommer närmare, och jag upptäcker att det nu även finns en bil långt bakom mig. Helt plötsligt smalnar vägen av, och blir liten, som en grusväg. Jag springer allt vad jag kan, och försöker samtidigt få upp mobilen ur fickan så att jag kan lysa med den. Bilarna kommer närmare från bägge hållen, panik, de ser mig inte! Vid vägrenen ser jag plötsligt en vit skepnad stå och titta på mig. Jag vill inte springa dit, jag är livrädd, men är tvungen, för bilarna kommer som sagt allt närmare.

Då vaknar jag av att elektrikerna borrar i tvättstugan.
Inte en sekund för tidigt!

S som i Suck, vad ska jag äta ikväll?

Eftersom jag har ätit bacon och äggröra till kvällsmat tre gånger denna veckan är jag inte överdrivet sugen på något med de ingredienserna.... vilket begänsar mina valmöjligheter ganska rejält inser jag...
En bag in box till kvällsmat kanske?Fem minuter senare;
Jag lät fantasin flöda - kokar just nu broccoli. Härlig fredagsmiddag, eller vad säger ni, mamma och pappa? :)

Julia

det här är jag

RSS 2.0