julsaker

Ända sen i torsdags har jag lagt band på mig själv för att inte gå upp till förrådet och hämta julsakerna.
Idag har jag städat hela dagen, lägenheten är - om man får säga det själv - skinande ren, enbart för att julsakerna ska fram. John skulle komma hem klockan fyra, och jag har gått och väntat hela dagen på att hämta julsakerna, eftersom jag antog att han ville vara med och packa upp.
När han hade varit hemma i fem minuter gick vi upp och hämtade julsakerna.

Gissa OM jag blev besviken då jag upptäckte att "jul-lådan" innehöll tre andventsljusstakar, tre tomtar och tre snögubbar?
Jag har således dragit slutsatsen att alla mina julsaker är hemma hos mamma och pappa.
Typiskt!

god morgon

På mornarna brukar jag vanligtvis gå hemifrån mellan 05.15-06.40.
För några månader sedan var det ljust ute vid den tiden och inget problem att traska ner till bussen.
Men nu är det inte bara mörkt ute vid den tiden, utan kallt och jäkligt också! När jag släcker lampan och tittar ut över lägenheten innan jag går tänker jag nästan varje dag hur mysigt det skulle vara att slänga av sig jobbkläderna, ta på sig mjukiskläderna och sedan krypa ner i soffan med tända ljus och bara njuta.

Idag ska jag försöka få en tid på vårdcentralen och sedan till tandläkaren, så jag har tagit ledigt idag.
Gissa vem som sitter här i mjukiskläder, tända ljus och julmusik?
Lyckan är total... :).

ÖNSKELISTA/VILL HA LISTA

Sedan flera månader tillbaka har jag skrivit ner saker jag vill ha så fort jag kommit på det.
Annars så sitter jag alltid runt den där tiden av året och funderar på vad det är jag önskar mig nu igen.. Och det är ju så svårt att bara komma på!

Så här kommer min ÖNSKELISTA/VILL HA LISTA

   - presentkort på smyckessaker för smyckestillverkning (t ex på Slöjd Detaljer eller något liknande)
   - varma tofflor
   - ett förkläde
   - eltandborste
   - duschradio
   - stavmixer
   - parfym, Pure Woman Bruno Banani
   - armbandsklocka
   - Schwarzkopf Repair Rescue, finns hos frisörer
   - personlig almanacka (vill ha en ny eftersom jag missade att man kunde göra egen design..)
   - presentkort på träningskläder, (vanliga kläder med för den delen ;)
   - glasögon
   - elpiano
   - gitarr

Jag inser att många av mina önskningar är lite väl dyra, och speciellt de sista på listan. Men detta är inte bara en önskelista, det är en vill ha lista för mig själv också, så jag kommer ihåg :)

Nu vill jag att mina familjemedlemar skriver en lika dan lista, behövs inte läggas ut på sina bloggar, bara jag får dem så jag kan börja fundera på mina julklappsinköp..... :)

hohoho?


Idag har det snöat hela dagen här i Göteborg.
Barnen var överlyckliga, och frågade förväntansfullt om jultomten kommer snart.
Jag förklarade att det var ganska många veckor kvar tills julafton, och innan dess ska(borde) det komma mer snö, adventskalendern på TV:n ska börja, ska vi fira advent och lucia, baka pepparkakor och pyssla.
Efter den långa och ganska utförliga förklaringen tittade ett barn på mig och ställde följdfrågan "Så tomten kommer på fredag då?"
 :)

Det påminner mig om vad jag hörde på spårvagnen i somras. En barnfamilj hade varit på Liseberg och dottern i familjen frågade sin mamma när de skulle till Liseberg nästa gång.
Mamman svarade att de skulle dit nästa år igen, var på dottern frågade om det var nytt år nästa vecka. Snacka om besvikelse för dottern när hon förstod hur långt det var till nästa år!


Jag kan många gånger avundas barnen, se på dem när de leker, helt inne i sina världar där allt är möjligt.
Den fantasin de har är UNDERBAR och jag ler bara av att titta på dem. Tänk om man själv kunde fantisera som barnen! Om man har tråkigt medan man väntar på något, ja, då kan man bara börja prata med sin låtsaskompis, titta efter dinosaurier eller klättra upp på närmaste bänk för att fly från hajarna som simmar runt om en.
Tillvaron skulle kanske vara lite roligare? :)

TJOOHOOO!

GRAAAAATTIIIIIIIIIIS HANNA!
(Igen)
Nästa helg ska bli superrolig :).

Äntligen torsdag!

Idag var första dagen på jobbet denna veckan.
Trots sömnbrist, huvudvärk och lite sjukdomskänsla i kroppen var jag så glad att vara tillbaka och träffa barnen!
Fast.., mina dagisbarn syntes inte till, nej, istället hade vi inte mindre än två spindelmän, en zorro, en häxa, en prinsessa, Darth Vader, Buzz Lightyear, en katt, en riddare, en cowboy och en mus-elefant-spindelman i barngruppen idag.
Vi firade Halloween och hade maskerad, disco och spöklunch med rosa makaroner och läbbiga falukorvsbitar (sa en annan fröken efter att ha tittat på korvarna).
En spännande dag må jag säga ;)

Imorgon ska jag fara iväg på mitt återbesök hos ögonläkaren. Åh, jag hoppashoppashoppas att ögat har läkt!
Idag när jag skulle byta tröja lyckades jag få in en bit av tröjärmen i det onda ögat, sedan råkade jag skvätta upp shampoo i samma öga när jag duschade. Men det gjorde inte ondare än vanligt, så förhoppningsvis är det läkt.... :)
Så, håll två tummar för mig 08.45 imorgon! (En tumme för att ögat ska ha läkt och en tumme för att jag hittar dit!)

Efter 3,5 timmars sömn föregående natt säger jag godnatt!


(Två lyktor jag gjort, väldigt dålig bild, får bli en bättre bild någon annan gång)

sjukdomsfunderingar.

Jag har varit hemma från jobbet igår, idag och ska vara hemma imorgon med.
Ögat är mycket bättre, skaver bara lite, men det är den där salvan som är jobbig. Den kletar, trillar ur ögat, det blir suddigt och det känns som om den ibland stannar flera timmar i ögat. Men jag är glad att det känns bättre i alla fall!
Ska på återbesök på fredag. Hoppas att det läkt ordentligt i ögat så jag kan använda mina linser igen.
Fast, jag inser att jag nog inte kan använda mina linser lika mycket som förut...
Jag skulle nog behöva köpa nya glasögon. Min syn har ändrats lite sedan 2007 då jag köpte dem, plus att efter dessa dagars användning gör det ont bakom öronen. Med nya snygga glasögon blir det kanske lite lockande att använda dem mer ;)
Förutom ögat så har jag haft feber sedan några dagar tillbaka, ingen skyhög feber, men lite feber hela tiden. Just nu har jag tjocka kläder, varma tofflor plus min morgonrock, och fryser fortfarande.

Jag funderar på varför jag tycker det är så jobbigt att gå hemma. Igår när jag pratade med en jobbkompis bestämde vi att jag skulle vara hemma måndag-onsdag och sedan se hur jag mår. Redan där fick jag lite ångest eftersom det kändes som om jag skulle vara borta så länge. Får nästan alltid skuldkänslor och småångest när jag är hemma och sjuk.
Det är inte det att jag oroar mig för att det blir mindre i lön nästa månad, utan.. tja, jag vet inte vad jag oroar mig för?
Det är inte heller det att jag tror att de inte klarar sig utan mig på jobbet, jag tror inte att jag är oumbärlig. När jag inte är där så kommer det ju in en vikarie.
Kan det bero på att jag är rädd för att jag inte är sjuk nog för att vara hemma?
Att kollegorna tror att jag är hemma och latar mig? Tar några dagar "ledigt"?
Hm. Fast. Det tror jag ju inte heller att de tror.
Jag har dock hört "Tänk att allt alltid ska hända dig", "Varför kan du inte bara bli förkyld som alla andra?" eller "Du har sån otur!". Inga elaka saker, men.. tror folk att jag alltid går omkring och blir sjuk? Att jag är en sådan som alltid stannar hemma?
Förra månaden var jag inte hemma en enda gång.

Jag vet att om man är sjuk så ska man vara hemma. Punkt slut. Bäst för mig, bäst för barnen, bäst för personalen. Jag vet det.
Men, jag skulle hemskt gärna bara slippa alla dessa jobbiga känslor.

Julia

det här är jag

RSS 2.0