Danmark, förra helgen

Besöket i Köpenhamn med Johns föräldrar var mysigt. Johns pappa fyllde 55, så vi skulle fira honom.
Solen sken under lördagen och det blev en (ganska lång) tur på ströget.

  

När det närmade sig kvällen åt vi trerätters på en restaurang, och sedan gick vi på tivoli. Mysigt med julaffärer och massvis med lampor i träden och på husen. Jag och John åkte även berg- och dalbana, den var jätterolig :).
 

Kvällen avslutades med att jag och John gick och satte oss på en bar, men stannade inte så länge, eftersom det hade varit en lång dag.

Hopplöst.

Nu har jag lust att ge upp.

SOL I BÅSTAD!!!


 

 
  

  
 

mörkt..

Nu har jag fixat min e-legitimation, och ansökt om fortsatt studiebidrag från CSN.
Skönt att få det gjort!

Solen har inte visat sig i Båstad på flera veckor, och det känns.
Mörkt på morgonen, mulet och regnigt under dagarna, och så börjar mörkret komma tillbaka redan när man lämnar skolan. Att det ska komma någon snö här går det inte att lita på heller, har jag hört.

Skolan, föreläsningar, föreläsare, lärare och uppgifter är nästan alltid roliga och intressanta, men det är intensivt. Så mycket som ska in i huvudet och gärna fastna där också.
Just nu känns det som jag hela tiden lever i skolan genom att det är mycket lektioner under dagtid, uppgifter och litteratur som ska läsas efter skoltid. Jag längtar så tills vi flyttar. I Göteborg kanske inte mitt liv kommer kretsa kring skolan. Visst - jag kommer ändå få plugga mycket och pendlandet kommer också ta mycket tid, men jag kommer få ett eget hem som inte påminner om skolan, och möjlighet att träffa vänner och hitta på saker som man inte kan göra i Båstad. Det kommer vara närmare hem till Skara och.. tja. Jag vet inte. Jag hoppas att allt kommer kännas mycket bättre. Jag tycker det känns som man lever i en liten bubbla här.

De kommande dagarna har vi inga lektioner (dock gruppuppgift), men det ska bli härligt att vara lite ledig!

måndag morgon

Studioprovet är klart, tenten är skriven, hemsidan ligger uppe och gruppprocessinlämningen är inlämnad!
Gött! Då börjar vi en ny vecka!
Men det verkar som om denna veckan blir mycket lugnare, tack och lov.

I fredags tittade jag och John på tv på kvällen. Det var något jag inte hade gjort på hela förra veckan. Det var så skööönt att bara sitta och ta det lugnt :)
Resten av helgen har också varit lugn, jag har skrivit klart inlämningen och varit i Halmstad med John.
I lördags var vi på bio, Paranormal Activity - den läbbigaste filmen jag någonsin sett!
Och igår var vi på Elgiganten (i nästan 1,5 timme!!), i sommarstugan, hos frisören och ICA Maxi på Mellbystrand.

Frisörbesöket ja.
Jag har haft småpanik varje dag över att mitt hår är så slitet, jag riktigt ser alla kluvna toppar och håret går av när jag borstar det.
John behövde också klippa sig, så vi kilade in hos en frisör som hade drop in.
En väldigt trevlig liten tjej skulle klippa mig, hon sa att jag hade slitet hår (nähä?) och att hon skulle få klippa av ca 4 cm.
Okej, jag måste ju bli av med skiten tänkte jag.

Hon plattade mitt hår, och klippte det.
När jag är klar tycker jag att det blivit fint, men ganska kort - men orkade inte riktigt balla ur för att det blivit för kort. Tills jag kommer på att hon plattat håret och mitt hår brukar ju bli lite smålockigt - så när jag duschat det blir längden ännu kortare.
Och ja. Nu sitter här med lockigt hår som räcker mig strax nedanför axlarna.
Suck. Var är mitt vanliga långa hår? :(
Jaja. Förhoppningsvis kan det växa ut nu när hon klippt bort ALLT det slitna, får försöka se det så!

Vädret är fuktansvärt trist och tråkigt i Båstad, hade det inte varit underbart att åka till solen i två veckor?

Godnatt!

Så var denna långa torsdag slut..

Började dagen med att gå till radion och göra provet i sändningsstudio.
Jag har inte kunnat öva så mycket, i och med att jag varit sjuk och det fullspäckade schemat med allt pluggande, så jag var glad att Hasse tyckte jag var bra och att jag klarade utan svårigheter.
Efter provet satt jag, Sara och Adam kvar och pluggade. Väldigt skönt att kunna slänga ut frågor i luften och få ett svar, att inte behöva leta efter svaret i alla anteckningar/böcker/ppt-presentationer/hemsidor.
Jag fick ganska mycket gjort, och lämnade radion vid halv tre för att kila hem.

Hemma fick jag min välbehövliga paus framför tv:n, Ghost Whisperer sändes på TV4.
Jag började följa det programet strax innan jag blev sjuk, och sedan dess har jag varit fast ;)
Men jag måste erkänna att jag sitter och sneglar runt om i rummet ibland, jag är ju trots allt väldigt lättskrämd och spöken är jag ju inte särskilt förtjust i.. Haha. Så typiskt mig. Jag avskyr spöken och allt övernaturligt, men ändå dras jag till program som t ex Det okända.

Efter tv-pausen satte jag mig återigen och pluggade, och har gjort så fram tills nu.
Det riktigt snurrar i huvudet på mig av all fakta, och det känns som om jag kan mycket.
Men frågan är om det inte är för mycket info? Jag är inte säker på att jag kommer kunna svara rätt när det väl gäller imorgon på tentan.
Men jag orkar inte stressa upp mig för det nu, jag är fruuuuuktansvärt trött och jag vet att jag måste upp tidigt imorgon för dusch och ytterligare lite pluggande..

Så.... Godnatt!

yes!

Idag har Therese i klassen hjälpt mig med min hemsida, alltså inlämningen i webbmedia.
Det känns SÅ skönt. Så jävla skönt till och med, om man nu ska svänga sig med svordomar.
Resultatet hittar ni här http://home.hkr.se/~JUOT0002
Inte supersnyggt på något sätt, men jag har i alla fall klarat av uppgifterna i inlämningen.

Nu är klockan strax efter halv tre, jag ska få i mig lite mat, så jag orkar att ta tag i resten av plugglistan.
Men i och med att inlämningen är klar har ett stort orosmoln försvunnit och livet känns lite lättare.(Åh. Vad länge sen det var jag var brun...)

inte på topp

Om jag ska vara ärlig så känns det lite tungt just nu.
Tungt med skolan, det är mycket att göra nu, speciellt denna och nästa vecka, och det är svåra saker.
Jag känner att jag inte riktigt har allt under kontroll.

12 november, praktiskt prov i sändningsstudion
13 november, tenta i journalistik
16 november, inlämning om grupprocessen
16 november, inlämning av hemsida
Sedan vet jag att det inte är många veckor kvar till nästa journalistiktenta, och så har vi fått ett till stort grupparbete om publikkontakten i radions historia, som vi i webbkursen ska publicera på en hemsida.
Sedan oroar jag mig för att ordna praktikplats.
Och för själva yrket, har jag självförtroendet att jobba med det här? All stress och press som jag antar att det kommer bli.. Kanske skulle jag passa mer som skrivande journalist, visserligen är det ju stess och stor press på en där med..

Jag känner mig inte frisk ännu, igår höll jag på att inte orka eftermiddagens föreläsning.

Jag skulle så gärna vilja börja träna igen, då känner jag mig mer nöjd med mig själv.


Och så regnar det.

fullt!

Här kommer ett inlägg som kanske inte intresserar någon annan än pappa (som alltid frågar vad jag och John ska äta när han pratar med mig, och tycker att Ica Maxi är underbar affär), men det är ju fars dag, så jag får ju bjuda på något så att han blir glad ;)

I fredags kväll for jag och John iväg till Ica Maxi i Mellbystrand och storhandlade.
Tog ca en timma och notan slutade på en ganska hög summa... Men aldrig har vårt kylskåp, frys och "skafferi" varit så välfyllda! :) och det känns såååååå skönt att ha handlat mat för hela veckan som kommer!När John kommer hem vid 13 ska vi laga en "Skagen-fisk-panna", receptet hittade jag i den lilla receptboken som jag fick av mamma och pappa för många jular sedan. Det verkade väldigt enkel och gott, så jag tänkte att vi skulle testa.
Ikväll blir det tacos! :D Riktigt länge sedan vi åt det, och det ska bli jättegott :)

i'm alive!!

Jag ringde förra onsdagen till vårdcentralen, de sa att det lät som om jag hade influensa. Jag skulle stanna hemma och ta det lugnt, och ringa tillbaka om jag inte blev bättre efter några dagar.

Jag ringde till dem på fredagen igen och fick komma in och ta lite prover. Fick träffa en läkare som väldigt snabbt konstaterade att jag hade lunginflammation och efter några knack på pannan även sa att jag hade bihålsinflammation. Jag tyckte det hela gick lite väl snabbt, och i och med att jag en tidigare gång fått fel diagnos vid lunginflammation var jag lite tveksam. Men jag hade feber och hängde inte riktigt med i svaren när jag frågade läkaren. Jag gick ner till apoteket och hämtade ut medicinerna han skrivit ut till mig.

På lördagen ringde de från Helsingborgs sjukhus och sa att jag hade svininfluensan. Läkaren i luren frågade hur jag mådde och undrade om min andning. Jag tyckte ju att det var lite jobbigt med andningen och läkaren sa att jag fick komma in. 

Bilarna på statoil var uthyrda... och jag hade ingen aning om hur jag skulle ta mig till sjukhuset. Efter ett jäklans massa ringande till olika ställen fick jag tillsut ta en beställd ambulans.

Väl inne på sjukhuset röntgade de mina lungor och sa att jag inte hade lunginflammation utan bronkit i luftrören, och så fick jag annan medicin.
Stannade över natten, jag kände mig bättre och vi fick åka hem efter lunch på söndagen.

Ännu krångligare att ta sig hem än dit. Det slutade i alla fall med att Johns familjs vän fick skjutsa hem oss.

Ända sedan dess har jag varit hemma och jag känner mig bättre, hostar mindre, nästan ingen feber och ingen huvudvärk - men jag blir lätt andfådd och trött.

Det roligaste denna veckan var ändå när de ringde från vårdcentralen i tisdags och berättade att jag hade svininfluensan.
Nähä?
Berättade att jag redan varit inne på sjukhuset, att de på vårdcentralen gett mig fel diagnos och fel medicin, och frågade varför de inte bara hade kunnat röntga lungorna på vårdcentralen?
De hade tydligen ingen möjlighet att röntga lungorna på vårdcentralen, och att en läkare SKA kunna höra om det är lunginflammation eller ej, och att läkaren tydligen hört fel, och att läkaren inte var kvar där nu - han hoppade in för en annan läkare.

Jag förstår att en läkare kan göra fel, det gör jag verkligen. Men. Det känns inte okej ändå.
Jag kommer ha väldigt svårt att lita på en läkare som gör en snabb undersökning och ställer en diagnos framöver.
Sedan är jag mycket besviken på de som jobbar på Helsingborgs sjukhus, jag kände mig inte särskilt bra behandlad av dem. Det kändes som om de tyckte att jag mådde för bra för att komma in, någon frågade till och med vad jag gjorde där, varför jag hade kommit in. Det fick mig att bli ganska ledsen, för hur skulle JAG veta hur sjuk jag skulle vara för att få komma in? Jag tyckte att det kändes konstigt när jag andades, och jag var ju redan tveksam till att jag hade lunginflammation..

När vi hade det svårt att ta oss hem så var det någon som påpekade att det faktiskt kostade 3000 kr för dem att ha mig där i det rummet. Det skulle komma in en annan med influensan kl 22 och de var tvungna att städa rummet (då var kl 12). Jag förstår att det kanske fanns någon som mådde sämre än jag, och jag ville verkligen inte vara ivägen eller till besvär, men kunde de då inte hjälpt oss mer med hemfärden? Jag fick absolut inte sätta mig på tåg eller buss pga smittorisken, men jag hade ju fasen ingen chans att komma hem? 

Jag är i alla fall glad att jag fick komma in, att de röntgade mina lungor och såg att det inte var lunginflammation så att jag kunde sluta äta de där erymax som gjorde att jag hade ont i magen. Och tydligen kunde bronkiten i luftrören bli lunginflammation om det inte behandlades? Det är något som jag tror någon sagt, men jag är inte säker på att det stämmer...

HUR SOM HELST - jag mår bättre nu, jag bör ha slutat smitta nu, och jag ska gå till skolan imorgon. (Får se hur jag mår i morgon bitti).
Det känns som om jag missat massvis i skolan, ska försöka inte ha någon ångest över detta utan bara komma ikapp med arbetet.

Nu ska jag ägna mig åt dagens TO DO list
- tvätta Johns skjorta
- läsa i kurslitteraturen
- se ghost whisperer
- skriva på inlämningen
- duscha

(Här tänkte jag lägga in en bild som bevis på att jag faktiskt lever - men jag såg så blek och sjuk ut på alla bilder, så jag tror jag hoppar det :)

Julia

det här är jag

RSS 2.0