Morgon i Båstad

Morgon i Båstad....

0 grader och frost. Mysigt :)
Jag sitter i soffan under mitt täcke med en kopp varm choklad och tittar på Nyhetsmorgon.

Febern har gått ner, jag sov gott i natt, och det var SÅ skönt!
Men hostan är förjäklig, och det rosslar mer i halsen nu än vad det gjort innan, och det gör fortfarande ont i bröstkorgen och ryggen (antar att det är lungorna?).
Huvudvärken är kvar, lika så snuvan. Menmen. Jag är glad att febern minskat.
Igår var jag helsvettig, mitt linne var blött på sina ställen, men jag kunde inte ta av mig min långärmade tröja som jag hade över, för då har jag frusit som bara den. Knepigt det där med feber.

influensatankar

FY vad jag mår dåligt.

Feber, hosta, ont i kroppen, huvudvärk och snuva.
Pratade med de på vårdcentralen, de trodde att jag hade influensa. Jag fick rådet att vara hemma, blev jag inte bättre om några dagar så skulle jag kontakta dem igen.
Ringde för säkerhetsskull upp moster Kerstin, hon tyckte också att det lät som om jag har influensa.

Men jag har funderat på det här med influensa och svininfluensan (ellen den nya influensan som det heter). Om jag inte får komma in till vårdcentralen och ta prover, hur vet jag då vilken influensa jag har?
Men sen så är det ju egentligen inte viktigt för mig att veta just vilken influensa jag har - jag mår lika dåligt i alla fall. Och om det nu är virus, vilket är troligast, så finns det ju inga läkemedel i alla fall.
Men det står på internet, och jag har för mig att hon jag pratade med på vårdcentralen sa det också, att man ska åka in till vårdcentralen om man har andnöd.
Igår jag hostade så att jag inte fick någon luft, det kändes nästa som jag skulle kräkas. Det skulle jag vilja påstå är andnöd? Men jag kan ju andas relativt bra när jag inte får hostattackerna.. Så över lag har jag ju inte andnöd.
Det stod även på internet att man skulle söka om man hade hög feber i över tre dagar (över 37,5 grader), igår hade jag 38,9 (men värktabletter i kroppen), och nu på morgonen hade jag 38,5. I förrgår hade jag ingen febertermometer, men jag vet att jag hade hög feber då med.
Jag vet att jag inte ska lita på det som står på internet, utan på vad de säger på vårcentralen. Så jag har bestämt att om jag mår lika illa imorgon ska jag ringa dem igen.

Ska bli intressant att se hur jag mår i eftermiddag, för de senaste dagarna har jag mått hyfsat bra på förmiddagarna, och betydligt sämre under eftermiddagen och kvällen.

Att jag blir sjuk kommer så himla olägligt! Nästa vecka har vi redovisning och gruppinlämning, och vi har gruppmöte hela dagen idag för att få allt klart. Jag känner verkligen att jag behövs i gruppen, plus att jag är ett sånt kontrollfreak, så jag vill verkligen vara med och se till att resultatet blir det bästa. Istället sitter jag här hemma, och kommer få göra det under de närmaste dagarna också. Jag får helt enkelt lita på min grupp, och ska jag vara ärlig så tror jag att de gör ett bra jobb utan mig :)

Jag hoppas verkligen att jag är frisk tills måndag, men är det nu influensa jag har så är det ju tveksamt.
Jag har en viss tendens att gå till skola/jobb innan jag är helt frisk - man tar ju värktabletter och då känns det ju ganska okej. Men om det nu är influensa jag har så är det jäkligt egoistiskt av mig att gå innan jag känner mig helt frisk, för jag kan ju smitta så många andra. Det finns åtminstone en i min grupp som tillhör riskgruppen när det gäller den nya influensan som jag tror inte fått sin vaccinspruta än.

Haha. En himla lång text om att jag är sjuk - hur kul kan det vara att läsa egentligen?
Häpp, nu ska jag vila.

måndags

Detta skrev jag igår morse, men det ville inte publiceras. Gör ett nytt försök nu.Helgen har spenderats hemma i Eggby.
Jag har haft fullt upp hela tiden, och det har varit roligt.
Nu är det återigen måndag och jag befinner mig i Båstad.
Jag gick upp vid 07 för att duscha och läsa böckerna inför dagens lektioner, och kommer sedan på att vi börjar kl 10, och inte 9.30 som jag trott innan. Riktigt skönt att kunna ta det lugnt på morgonen.
Helgen har bestått av kalas, fika hos farmor, färgning av hår, shopping, utgång med Ellen och tågåkande.

John ligger här hemma och är sjuk igen och jag känner mig inte heller riktigt bra. Bihålorna känns lite igentäppta och det gör ont i kroppen.. Men jag känner mig inte jättedålig och går därför till skolan i alla fall. (Det hade jag nog gjort om jag skulle mått sämre ändå).

Jag tycker fortfarande att håret skiftar i rött/lila (jäkla skit!), men jag har duschat varje dag och gnuggatgnuggatgnuggat håret för att den intensiva färgen ska tonas ner.. Jag ser ingen direkt skillnad, men shampot blev fick en liten rödare nyans när jag sköljde ur det så lite färg måste ju ha lossnat (tack och lov!!)

Jag har äntligen fått tillbaka min kamera! Försökte sätta igång den precis, men batteriet var helt urladdat...

Ringde Alfakassan idag igen, och fick berättat för mig att det var ett anställningsbevis de vill ha för de tre veckorna jag jobbade i somras. Okej...... Okej?
Alfakassan ska betala mig pengar när jag inte har jobb. Om jag får jobb och kryssat i det på min lapp så borde de väl vara glada, eftersom jag inte vill ha någon ersättning för de dagarna - egen slutsats.
Är det lite lite underligt att jag nu måste skicka in bevis för att jag jobbat..?
Hur som helst är det ju lätt ordnat, hon i telefonluren sa att hon verkligen inte hoppades att jag skulle få mer brev, och bad om ursäkt för att de hade klantat sig.
Jag förklarade då hur jag har upplevt hela denna resan med alfakassan, att de varit väldigt otydliga och att jag blivit väldigt frustrerad, men jag berättade även att jag varje gång jag ringt blivit väl bemött i telefonen och fått bra hjälp. Avslutade samtalet med att säga att mitt mål nu är att aldrig mer behöva ha kontakt med dem igen, och hon sa de önskade detsamma :)

Nej, nu ska jag väl ta och börja göra mig i ordning.. :)

rosor och inlämningar.

När jag kom hem igår väntade 20 rosor på köksbordet.
John hade köpt dem för att jag fick VG på tentan.
Lite gulligt.... :)

Lite snurrigt i huvudet för tillfället. 

fre 23 okt - Inlämningsguppgift, spela in och berätta om gruppen (journalistik)
fre 23 okt - liten inlämningsuppgift (journalistik)
fre 23 okt - innan fredag ska jag ha skapat en blogg på itslearning och börjat skriva med HTML koder...? (webbmedia)
fre 30 okt - inlämning av kunskapskontrollen (journalistik)
ons 4 nov - inlämning av rapporten och konceptet för radio klassiska hits (kreativitet och organisation)
ons 4 nov - kreativ redovisning av konceptet för radio klassiska hits (kreativitet och organisation)
mån 16 nov - inlämning av grupprocessen (kreativitet och organisation)

Förutom dessa inlämningar (jag tror jag fått med alla), så är det lektioner som man ska läsa mycket till, och öva i t ex sändningsstdion. Men jag klagar inte, jag antar att det är så här på en högskola.

Idag vi ha lektion i etiska regler och sedan ska jag stanna kvar i skolan och skriva lite på kunskapskontrollen, och göra den där bloggen och koderna.

Yes!

Jag fick VG på tentan i ljudteknik! (det högsta betyget)
Det känns bra i skolan, trots mycket att göra.
Jag börjar känna mig lite friskare.
Jag ska tydligen få pengar från Alfa-kassan, imorgon!
Jag ska hem i helgen!

Och så har jag världens finaste pojkvän :).

journalistik,väder och försök till bild

Idag har vi börjat med journalistik.
Våra tre lärare verkar väldigt bra, och jag tyckte det var väldigt intressant att höra om allt de gjort i sina jobb.
De berättade om alla saker vi ska göra i kursen, det är verkligen hur mycket som helst, och kursen slutar den 18 dec. Konstaterade för mig själv att jag inte kommer ha så mycket tid över, och suckade lite.
Men sedan tänkte jag att om vi nu ska ha ett ämne så mycket och intensivt så är det ju tur att det är journalistik - som jag tycker är intressant- tänk om det hade varit ljudteknik istället!

Nu har jag bokat biljetter hem också. Ska bli roligt att komma hem igen, och så att Hanna också ska vara hemma. :) Saknar min familj!

För övrigt så skiner solen i Båstad. Det är 8 grader ute, men känns som mycket kallare! Det har varit soligt och kallt i några dagar nu. Jag gillar det här höstvädret, när det är soligt, kallt och inget slask!
I natt drömde jag faktiskt om vantar, måste ju bero på vädret. Att jag sedan drömde om sophämtning kan jag inte riktigt förklara.. Vet bara att jag var väldigt rädd att de skulle sluta hämta våra sopor :)Jag släpade med min bärbara dator ut på terassen för att försöka ta ett kort med min webbkamera för att visa hur fint det är här. Men. Lyckades inte så bra. 
Webbkameran är inte den bästa, och så var jag ju tvungen att hålla upp datorn samtidigt som jag skulle ta kortet. Sedan var jag ju tvungen att vara lite diskret samt skynda mig, ville ju inte att de två byggjobbarna som håller på vid det stora huset skulle se mig..

Nepp, dags att diska och dammsuga, sedan ska jag pluuuuuuuuuugga tills John kommer hem, och senare ikväll ska vi till gymmet! Tjohej!

trött, glad och lite osammanhängande text

Idag har vi haft redaktionsmöte hela dagen.
Och det känns bra, nu har vi kommit ännu längre, strukturerat upp det hela en aning, och vi vet vad det är som finns kvar att göras.
Det har funnits en viss irritation i gruppen, men jag tycker ändå att vi har pratat mycket om det, kommit fram till saker och ting. Jag tycker vi är en bra grupp. :) 
Plus att vi kom en bra bit med rapporten! Då blir jag glad och kan pusta ut :)

Jag måste söka till nästa termin på kursen, har tänkt att göra det varje dag, men likförbannat alltid glömt..
Så nu tänkte jag äntligen ta tag i det, men.... studera.nu är ju jättesvårt att förstå! Det är en djungel!
Måste jag skicka in betyg t ex? Gjorde ju det förra gången... Komplettera handlingar från nuvarande studier? Söka CSN där direkt?
Fruuuustration!

Snart kommer luften gå ur mig, har hållt igång hela dagen. Hade planerat att gå på ett spinningpass idag kl 17, men när jag kom hem strax innan fyra och tänkte boka på internet så upptäckte jag att man var tvungen att ha en användare. Det ORKADE jag inte fixa, så jag tänkte kila ner och bara träna på gymmet vid 20 istället. Hinner äta och vila upp mig lite innan dess.
AHAA..... satt och funderade över det där med anmälningen till nästa termin, för det känns ju som det är lite småbråttom när sista anmäningsdagen är i övermorgon, och jag har ju en viss tendens att stressa upp mig.
Så jag ringde bara till dem och frågade. Lätt som en PLÄTT, så nu är jag anmäld och kan pusta ut ;)
Och när jag kan pusta ut blir jag SÅ HÄR glad... :D

provet innehöll varken en tv eller bordslampa...

I natt drömde jag om mixerbord. Jag drömde att jag hade provet, och Robban bad mig koppla in en tv, och en bordslampa. Jag blev förtvivlad, för det kunde jag inte, medan Robban gång på gång sa att han hade gått igenom det på lektionen..

Väl på provet bad han mig inte att koppla in varken en tv eller bordslampa.. Så jag klarade både provet om mixerbordet och adobe audition. Skönt att det är avklarat. :)
Nu väntar jag bara på att få resultatet från tentan.

Vi har haft redaktionsmöte under eftermiddagen idag, och vi kom en bit på vägen - vilket var väldigt skönt då jag haft lite småpanik.. Fortfarande mycket kvar att göra, men det känns bra att ha börjat på de större uppgifterna.

Jag känner att jag fortfarande är rätt uppe i varv, skulle kanske ta och städa lite?

Senare ikväll blir det i alla fall friskis.
 
Grattis underbara Ellen på din 21 års dag :)

Joja!


Om jag ska lyssna till magkänslan så tror jag att tentan gick bra igår. Det var en fråga som jag inte kunde alls, men de andra kunde jag.
Men sen vet jag inte om jag har svarat tillräckligt utförligt på frågorna, eller om vissa svar blev lite luddiga..
Hur som helst, så gjorde jag så gott jag kunde, och jag tror nog att det ska räcka till ett G :)

Vid lunchtid cyklade jag och John ner till friskis, och det var underbart! Inte en människa där den första halvtimmen vi var där.
Idag har jag riiiiiiiiktig träningsvärk i armar och axlar. Skönt att äntligen kommit igång :)
Dessvärre ligger John här hemma och är sjuk, stackarn. Hoppas att jag inte åker på förkylningen en gång till.

Igår träffade vi vår hyresvärd för första gången, han var trevlig men hade lite bråttom.
Vi berättade om möglet, och han sa att det hade varit en vattenläcka där, och att någon skulle komma i veckan och ta bort möglet.
Men.. ta bort det? Jag har alltid haft en uppfattning om att mögel är svårt att bli av med? Att det inte bara är att torka bort?... Hm, får se vad mögel-personerna säger, och så får vi prata med hyresvärden lite mer på lördag när han skulle komma hem igen.

Annars så.. Har lite småpanik över att det är så många böcker vi ska läsa. Fyra böcker i Organisation och kreativitet, var på de första två böckerna jag läst har varit så inisatans tråkiga, komplicerade och den ena var så himla dåligt skriven. Har i alla fall plöjt igenom en av böckerna. Förstod inte allt, men har i alla fall läst den och har ett humm om vad boken gick ut på.. den andra, "om kreativitet och flow" tänker jag inte ens öppna igen.
Började igår att läsa bok nr tre, och den var tack och lov ganska intressant! Läste halva igår, och ska försöka läsa mer idag igen. Måste bara plugga på lite inför de praktiska proven imorgon.
Nästa vecka börjar den journalistiska biten av kursen, ska bli himla skoj :)
Men tills dess ska vi ha läst ytterligare X antal sidor i två böcker. Men det ska nog gå bra :) Får helt enkelt ägna hela helgen till att läsa...

Nej, nu ska jag göra mig i ordning, föreläsning om grupputveckling mellan 9.30-12!

hua.

Tenta imorgon.
Ljudteknik.
9.30-12.

Håll tummarna!

(Håll tummarna även på fredag förmiddag, då har jag praktiska prov!)

För dig

"Det sägs att kärlek lovar stort men håller tunt
Du kan kalla det förnuft men aldrig sunt
Det är sagt av nån stackare som aldrig ramlat runt
Med dig, med dig, med dig
"

Lars Winnerbäck

kaktus.

Innan vi gick upp idag låg jag och John i sängen och diskuterade saker om lägenheten i Gbg som vi ska flytta in i.
John säger att han tycker att vi ska ha kaktusar.. Jag tänkte inte mer på det, utan spann vidare "Jaaaa! Och massvis med gröna växter och så!"
John undrar då vilka gröna växter jag pratar om, för han är tydligen allergisk mot det mesta, men kaktusar tål han. 
Jaha? säger jag. Det hade jag ingen aning om.
Han fortsätter och säger att verkligen inte tål hyacinter.

.... hm.... John kom hem hem till mig under julen....+ mamma älskar hyacinter.... = det fanns nog endel av dem i huset i julas. Och han sa ingenting!
"Nej, men allergin släppte ju när jag satte mig i bilen och åkte hem.."

Så, när ni hälsar på oss i Gbg och tänker ta med en inflyttningsblomma så vet ni att det är kaktusar som gäller. Tjoho!

För övrigt har vi inte lämnat stugan idag, det blåser ganska mycket och regnar om vart annat. Har legat i varsin del av soffan, jag har pluggat på ljudteknik och John har läst en bok. Han förhörde mig på mina anteckningar, och jag tyckte att jag kunde det hyfsat bra :)

Sen så har vi hittat mögel på väggarna i uterummet. Känns INTE så bra! Har varit endel kondens där inne, det är typ bara fönster och det har väl runnit ner.. Men vi har ju inte riktigt råd att brassa på med värme eftersom den inte ingår i hyran.
Vår hyresvärd är lite svår att få tag i, vi tror att han bor i Schweiz, men han är tydligen ute och reser väldigt mycket, så som sagt, han är inte så lätt att få kontakt med. Men som tur är så ska han komma hem nu i dagarna, så vi kan ta upp problemet med honom.
Dörren till uterummet är nu stängd och vi ska inte spendera någon tid där inne har vi tänkt. Dessvärre är stugan ganska liten från början, och den blir väldigt liten om vi inte kan använda det rummet.

Ullared, örhängen

Idag har det handlats!

Vi kom fram till Ullared vid halv tio.. och konstaterade att vi skulle åkt hemifrån lite tidigare.
Kön kändes som om den var hur lång som helst (det regnade till på köpet), men det gick hyfsat snabbt, för efter 25 minuter var vi inne.
.... Inne bland hundratals kundvagnar och människor, som alla äger gången.
Hm. Det vet man ju alltid innan man kommer dit visserligen - på Ullared är det ALLTID trångt och jävligt, men det är lika störande varje gång.... hur som helst, köpte lite kläder, men mest saker som behövs här hemma, som skärbrädor, saxar, ficklampa, plåster, tvättmedel, sköljmedel, rengöringsmedel, tvättsvampar, duschkräm, shampo, balsam, hårinpackning, ansiktskräm, tandkräm........
Vid ett lämnade vi stället, och det kändes väldigt skönt :)

Igår roade jag mig med att göra lite örhängen. De första fick jag utav mamma, de hade rosa pärlor som hängde ner, men eftersom rosa inte är min favoritfärg bytte jag ut de pärlorna mot klarblåa, de blev jättefina :)
 

Och de andra örhängena är med röda, orangea (förlåt mamma, jag menar brandgula ;), bruna och gula pärlor. Svår att få fina på bild, men jag gillar dem verkligen! :)

 

Annars så har jag tentor nästa vecka. Tänk att min första tenta NÅGONSIN ska vara på LJUDTEKNIK........ Är inte det typiskt? Ni som känner mig vet att det inte är något favoritämne. Hm. Men jag hoppas verkligen att det ska gå bra. Vi hade resursdag i skolan igår, då man kunde komma och fråga lärarna om det man undrade inför nästa vecka, så jag tror att jag fått alla mina frågetecken uträtade.. Men när jag väl sitter där är jag inte så säker på hur jag ska förklara att t ex decibell är en relativ skala...

Nej, nu ska jag ta tag i disken och sedan mysa med John.. :)

Julia

det här är jag

RSS 2.0