tisdagsmys..

Kan behövas efter en ansträngande dag med seminarium, basgruppsarbete och promenad med Kajsa.
Imorgon väntar en redovisning med gestaltning, diskussion och återigen en gestaltning med handdockorna vi gjort. Jag kommer förmodligen sitta här imorgon, med ljusen tända och ha onsdagsmys...

måndagsmorgon..

.. och jag har vaknat flera gånger i natt på grund av att jag haft ont i halsen.. Bra start på veckan!
Har kokat upp koksaltlösning och håller tummarna, har inte riktigt tid att bli sjuk denna veckan.

Sista VFU-dagen idag, imorgon blir det massa arbete med basgruppen och seminarium, för att på onsdag ha redovisning. Mycket att fixa, eftersom allt inte är klart än. Men det ska nog gå vägen det med.

Hepphepp. Dags att gå till bussen!

mellanmålssnack

Vid mellanmålet idag fick jag en sån go kommentar av ett barn:

"Julia, jag kommer ihåg att du var hos oss när vi gick på den gamla avdelningen... men.. .. jag tycker liksom att du på något sätt är mindre nu....."

Mitt klyftiga svar "Haha, ja, så kan det vara".

Vad svarar man på det? Tack? Det var inte menat som en komplimang, stackaren var förvirrad!

Vad vore skolan utan irritation och frustration?

Alla basgrupper har fått i uppgift att föra en kursdagbok. Anvisningarna till denna kursdagbok är ca två tredjedels A4-sida sammanhängande text.

Det är så rörigt att jag bara blir irriterad och frustrerad. Jag vill bara sura och vägra göra uppgiften.

Tyvärr är jag ju inte fem år länge så jag får väl bita ihop.

Namnförslag?

Det är denna handdocka som hållit mig upptagen i ca 9 timmar idag. Kanske inte syns att jag lagt ner nio timmar på den, men tro mig, det har jag gjort! Pilligt värre!
Jag är inte helt nöjd håret och kläderna, jag tog för lång tid på mig att ordna med ansiktet så det fanns inte så mycket material kvar att välja på. Men äsch, hon blev ganska söt ändå!

det går bättre

Champinjonsoppa till lunch - och jag kunde tugga champinjonbitarna! Hurra!
Har även trappat ner på värktabletterna idag, och känner inte av det än så länge.
Ansiktsformen har återgått till det normala, jag känner att jag fortfarande är lite svullen, men jag tycker inte att det syns längre. Det går åt rätt håll med andra ord!

Det är så ruskigt kallt i min lägenhet. Speciellt när jag bara suttit stilla och läst min kurslitteratur.
Har för närvarande på mig sockar, raggsockar, tofflor, byxor, linne, tröja, tjocktröja och halsduk. Hade gärna haft ett par vantar också men är ju inte så smidigt. Jag har en termometer som konstant visat på 20 grader sedan jag tog hit den för några veckor sedan, jag har sedan dess haft misstankar om att den är trasig. Jag la i den i kylskåpet idag för att säkerställa att den är trasig ... men inne i kylskåpet fungerade den perfekt. Tog ut den igen och tittade på den efter en timma - återigen visade den på 20 grader. Vad är det för fel på den? Det kan omöjligen vara 20 grader här inne!

Okej, det syns att jag är lite svullen upptäckte jag nu, men inte som förut. Egenstickad halsduk förresten, var missnöjd när jag hade gjort klart den eftersom den var så liten och tajt (skulle blivit en mössa var det tänkt men garnet tog slut), men den är perfekt för en kall inomhusdag som denna!

Mmmmmm soppa.....

Eftersom jag inte kan tugga har jag sedan operationen bara ätit soppa, glass, mosat ägg, druckit proviva, kaffe och vatten. Ingen jättespännande mat med andra ord.
De senaste dagarna har jag tittat väldigt mycket på tv, och således sett ganska mycket reklam. Vet ni hur mycket McDonalds, Max och Burger King reklam det sänds? Stora läskande hamburgare med ost täcker hela tvskärmen medan jag sitter med ett sugrör och surplar champinjonsoppa. Åh. Det känns inte rättvist. Mina tänder till TUGGA!
Jag får väl vara glad att jag får i mig glass i alla fall......

Jag överlevde!

Operationen är över. Mina bråkiga visdomständer är ute. Jag ska aldrig, aldrig mer genomgå den här operationen!
Jag svettades, darrade, grät, skakade - det var fruktansvärt. Men kirurgen och sköterskan var jättebra, precis som förra gången. Att John var med var väldigt skönt. Men nu är det över!

Nu ska jag bara stå ut med smärtan. Nedräkning tills nästa gång jag får ta tabletterna (38 minuter kvar). Har gjort ett litet schema över när jag får ta smärtstillande eftersom jag får ta panacod var 6e timma, och diklofenak var 8de. Skulle jag inte skriva upp det skulle jag ha noll koll, och vara jätteorolig för att överdosera (har studerat bipacksedlarna noggrant - kanske lite väl noga....).


Såhär snygg (och glad) är jag idag! Svullen, man kan även se ett litet blåmärke på överläppen till höger.
Fick svar från min lärare vars bildlektion jag missar imorgon, att det var bra att jag hörde av mig och att hon ska skicka information om vad de gjorde på lektionen. Jag kan inte komplettera då de ska skapa något i basgrupperna, men att hon skulle skicka en bild. Så skönt att få ett ordentligt svar från en lärare.

(27 minuter kvar)

Svullnaden har bara gått upp under dagen. Jag blir, på riktigt, chockad när jag ser mig i spegeln.
Skönt att värktabletterna verkat bättre idag.

färdigt?

Jag tror inte att jag visat bilder på hur det ser ut i lägenheten nu när jag fått upp lite saker på väggarna.
Provisorisk skohylla, tror inte att den kommer fungera i längden då blöta skor nog förstör träytan, men jag blev verkligen galen på alla skor som bara stod och skräpade!
Här är lite blandade bilder. Mammas naturfoton och så bilderna på familjen.
Det var ganska befriande på något sätt att sätta upp de tavlorna, jag brukar alltid vara så petig med mellanrum och att allting ska bli rakt och prydligt och likadant. Men jag bara sprikade upp spikar och slängde upp tavlorna. Det var så skönt. Haha, men jag ska nog rätta till dem så de inte sitter så snett ;) Och hänga upp en till tavla i vänstra hörnet!
Spegeln hänger äntligen på väggen!
Jag har även fixat med elen i köket, så jag slipper använda eluttaget som sitter i taket över köksbordet. Nu har jag en sådan där tre-dosa som är lite bakom kylskåpet, uppe på rören så att den inte kommer i kontakt med vatten om det skulle regna in igen... Kanske inte den bästa lösningen, men det får vara så tills jag kommer på något bättre!

mååndag

Har fått förklarat för mig att man nu som student måste ha ett GU-kort. Det är tydligen ett lånekort, mecenatkort och passerkort i ett (det har säkert någon mer funktion...). I fredags kände jag mig superduktig när jag ställde mig i den milslånga kön till servicecentret för att ta foto och hämta ut kortet. Trots att jag inte hade någon som helst lust till det en solig fredagseftermiddag.


Se vad duktig jag är :)

Idag ska jag på introduktion (igen....), mellan 13-16. Får se vad vi ska göra. Ska även försöka leta rätt på en lärare vars lektion jag missar nu i veckan pga operationen.

Operationen ja. Imorgon. Kl 15. Fy FAN säger jag bara. Varenda liten cell i kroppen skriker "neeeeeeeeeeeeeeej", men en liten röst i huvudet säger bara "jo, få det gjort. Ingen idé att jaga upp sig, tandhelvetet måste bort". Jag önskar dock att den lilla rösten i huvudet kunde överrösta cellernas nej-skrikande, för jag blir nervös och lätt illamående bara av att tänka att jag ska gå igenom den där operationen en gång till..

lördag!

I maj träffade jag på en alkis på en spårvagn som satt och svor åt mig på något annat språk, de ord jag kunde urskilja var "jävlar, katoliker, fascister och Sverige". Igår på en spårvagnsplats hörde jag någon satt och gormade, tittade dit och insåg att det var samma gubbe. Som satt och gormade om samma sak. Har han inte släppt det än?

Ikväll ska jag på kräftskiva hos Sara, det ska bli skoj! Fast, för mig blir det räkskiva - orkade inte köpa kräfor, dyrare och pilligare att äta. Jag har i alla fall promenerat till systembolaget och tillbaka, lokaliserat friskis och svettis och bestämt mig att jag ska skaffa en cykel. Om jag ska träna där kommer det bli svårt att komma iväg efter som det tar 20 min att gå dit. Men vi får se.

Hur som helst, hoppas kvällen inte blir så suddig som den blev på Malmöfestivalen...

Får försvara mig med att det var min kära syster som höll i kameran ;)

besök i provhytt

Jag är i stort behov av ett par nya jeans, och har således spenderat mycket tid i provrum på sistone. Men idag hände något jag inte varit med om tidigare.

Jag inne på Lindex för att se om jag kunde hitta några byxor. Jag står i provrummet med en hög med byxor, då jag märker att en barnvagn parkerar precis utanför provrummet (det ena hjulet var i princip inne i min provhytt).
Genom det tunna skynket förstår jag att det är en mamma, en bäbis och två småprojkar. Melker och Olof. Mamman går in och testar kläder i ett provrum. Melker och Olof väntar utanför.
Så ser jag ett par barnfötter med tillhörande barn under skynket. Jag drar snabbt som tusan upp byxorna jag provar över låren, ser hur denna lilla pojken kikar in under mitt skynke.
Jahaaaaaaaaa.... tänker jag och säger hej. Melker ler och säger hej.
Mamman förstår att det är något som händer och ber pojkarna komma och stå utanför hennes provrum. Hon säger till dem att man inte får titta in i någon annans provrum.
Olof tröttnade på att stå utanför mammans provrum efter ca två långa sekunder, och ville gärna se vad brorsan hade sett under mitt skynke. Så, han ställer sig på alla fyra och kikar in i mitt provrum.
"Hejhej" säger jag. "Provar du också kläder?"
"hejheeeej... nää mamma."
"Okeeej".
Tystnad. Tystnad. En busig blick från Olof.
Jag står i provrummet, han tittar på mig, och jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Kan ju inte gärna slänga av mig kläderna och fortsätter att prova. Så jag står och speglar mig en stund.
Mamman kommer ur sitt provrum och ser Olof stå på alla fyra och kika in hos mig. Hon skäller på honom, "Olof, jag sa ju att man iiiiiinte får titta in hos någon annan!"
Olof försvarade sig med att "Men hon hade ju så vackra sockar".

Haha. Man kan ju undra vad jag hade för fantastiska sockar på mig - ett par dassiga gamla vita ankelsockar. Kul att någon uppskattar dem!
Det gör mig absolut inget att grabbarna var lite nyfikna, de är ju bara barn och mamman sa till dem bäst hon kunde från sin provhytt. Det jag däremot blev förvånad över var att hon tog barnen och gick.
Sa inget ursäktande till mig, trots att hon stod kanske en meter från min provhytt och det är ju inte direkt ljudisolerade skynken de har i provhyttar.


Hur som helst - det blev inga byxor. Tyvärr. Jakten fortsätter!

Julia

det här är jag

RSS 2.0